Еліна Світоліна впевнено подолала стартовий раунд «Аустреліен оупен»-2021

10.02.2021
Еліна Світоліна впевнено подолала стартовий раунд «Аустреліен оупен»-2021

Еліна Світоліна задоволена, що свій стартовий поєдинок «АО»-2021 завершила в двох сетах. (Фото з сайта sport.ua.)

Скоро вже рік, як світ живе в умовах нової реальності, де через коронавірус скасовуються, переносяться та закриваються від глядачів спортивні змагання.

 

Порожні трибуни й надалі залишаються головним атрибутом переважної більшості змагальних баталій. Щоправда, поступово спортивні арени все ж відчиняють двері для глядачів.

 

Приміром, минулої неділі в США відбувся головний поєдинок сезону в американському футболі: у Тампі, що в теплому штаті Флорида, за 55-м «Супербоулом», в якому «Тампа Бей» розгромила «Канзас Сіті» (31:9), з трибун стежили 22 тисячі глядачів.


Відкритий чемпіонат Австралії з тенісу, котрий з початком тижня розпочався в Мельбурні, також відкритий для глядачів. Організатори турніру заздалегідь попередили, що кожного змагального дня пускатимуть на трибуни близько 30 тисяч шанувальників тенісу.

 

За словами міністра спорту штату Вікторія Мартіна Пакули, цей показників становить половину від середньої відвідуваності минулих років, однак за останній час це перший турнір із такою серйозною глядаць­кою аудиторією.


«Приємно було зіграти на стадіоні з глядачами. Зараз цей факт ми цінуємо значно більше, адже майже рік довелося грати за порожніх трибун. Я отримала задоволення від цієї атмосфери», — поділилася емоціями від свого першого матчу на «Аустреліен оупен»-2021 прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна.


У першому колі змагань 26-річна українська тенісистка, посіяна на турнірі під п’ятим номером, переграла чешку Марію Бузкову — 6:3, 7:6 (7:5).


З огляду на австралійську літню спеку Еліна не хотіла вже на старті турніру грати затяжний марафон, тож доклала максимум зусиль, аби в двох партіях розібратися з 50-ю тенісисткою WTA.


Після свого раннього вильоту з «АО»-2021 ветеран українського тенісу Сергій Стаховський зауважив, що в п’ятому сеті свого матчу проти серба Лайовича ледь волочив ногу по корту, що й не дозволило йому досягти переможного результату.


Емоції лідерки жіночого тенісу України після стартового поєдинку, котрий, за її словами мав дійсно напружений характер, були дещо іншими.


«Я щаслива, що змогла закінчити зустріч у двох сетах, тому що на корті було дуже спекотно. До того ж я знала, що глядачі чекають на матч Надаля, так що я намагалася завершити гру в двох сетах (сміється). Сьогодні я добре діяла й не дала помилкам вплинути на мій психологічний стан. Я боролася за кожен м’яч, наприкінці зіграла дійсно агресивно у важливих розіграшах. Думаю, завдяки цьому я і змогла виграти в двох сетах», — резюмувала Світоліна.


У наступному раунді суперницею Еліни, котра залишилася єдиним повпредом України в одиночних турнірах «АО»-2021, буде 16-річна Корі Гауфф зi США.
При цьому одразу четверо українок — Марта Костюк, Катерина Бондаренко, Надія та Людмила Киченок — вийдуть на старт парного турніру на цьогорічному «Аустреліен оупен».