На Черкащині відсторонили від роботи поліцейських, які катували затриманого

09.02.2021

На Черкащині співробітників Городищенського відділу поліції №2 відсторонено від виконання службових обов’язків через підозру в катуванні чоловіка.


Як повідомили «Україні молодій» в обласному управлінні поліції, 6 лютого надійшло повідомлення про те, що в Городищенську місцеву лікарню по медичну допомогу з тілесними ушко­дженнями звернувся чоловік 1992 року народження. Він розповів, що його побили співробітники поліції.


У поліції кажуть, що інформацію про побиття відразу почали відпрацьовувати керівництво ГУНП, поліцейські відділу інспекції особового складу УКЗ ГУНП, Черкаського управління ДВБ Нацполіції, а також працівники Територіального управління ДБР.


«Попередньо вже встановлено, що чоловіка дійсно доставляли до відділу поліції в Городищі, аби перевірити його причетність до крадіжки та шахрайства. Згодом він заявив, що його там побили», — розповідають у черкаському обласному управлінні поліції.


Наразі територіальне управління ДБР внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.


На Черкащині поліція розпочала службове розслідування, інформацію передано до Державного бюро розслідувань.


Начальник  черкаського обласного управління  поліції  Михайло Куратченко відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво Городищенського відділу поліції та тих поліцейських, яких підозрюють у побитті людини.