Лесині тональності: Черкаська філармонія заохочує онлайн-декламування віршів Лесі Українки

05.02.2021
Лесині тональності: Черкаська філармонія заохочує онлайн-декламування віршів Лесі Українки

Поетичний марафон «Лесині тональності» присвятили 150­-річчю від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки.

У Черкасах митці обласної філармонії розпочали вечірній променад — поетичний марафон «Лесині тональності», який присвячують 150­-річчю від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки.

 

Як повідомили «Україні молодій» в Управлінні культутри та охорони культурної спадщини облдержадміністрації, аби долучитися до марафону, потрібно записати на відео читання поезії Лесі Українки та опублікувати на своїй сторінці у «Фейсбуці» з хештегом #ЛесинітональностіЧеркаськафілармонія.

 

Щотижня організатори обиратимуть переможця, який отримає квитки на мистецькі проєкти: концерт «Може, хвиля тобі розказала» за участю Олени Лютаревич­Марченко, Олени Лапко з Польщі, тріо «Аріана», народної артистки України Ольги Калини.

 

А вже 25 лютого, в день народження поетеси, відбудеться театралізований концерт «Не стій, вербо» за участю лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Черкаського академічного заслуженого українського народного хору.

 

Як повідомляла «УМ», письменниця, майстриня народної творчості і журналістка, а також авторка бренду «Креативна книга» Олена Медведева вишила власноруч книгу «Лісова пісня» до 150-річчя Лесі Українки.