У Мельбурні через COVID-19 скасували всі матчі четверга

05.02.2021
У Мельбурні через COVID-19 скасували всі матчі четверга

Готуючись у Мельбурні до старту «АО»-2021, Еліна Світоліна переграла переможницю «Ролан Гарроса»-2017. (Фото з сайта isport.ua.)

У Мельбурні, котрий останні тижні перебуває в очікуванні старту Відкритого чемпіонату Австралії, — велика паніка.

 

Зупинилася ціла низка мельбурнських турнірів, які паралельними курсами як розігрів проходять на кортах «Аустреліен оупен». У однієї з працівниць готелю, де після прильоту до Австралії тенісисти проходили карантин, виявили COVID-­інфекцію.

 

Із метою недопущення подальшого розповсюдження інфекції організатори скасували всі матчі четверга, відправивши на ізоляцію та тестування близько півсотні осіб, які мешкали в одному готелі з власницею позитивного тесту.

 

А у четвер на корти «Мельбурн парку» мали вийти перша та третя ракетки жіночого тенісу України — Еліна Світоліна та Марта Костюк.

 

На турнірі GippslandTrophyприма українського тенісу вже дійшла до чверть­фіналу, отримавши на цьому етапі собі в суперниці 20­ту тенісистку рейтингу WTA, бельгійку Елізу Мертенс. У третьо­му колі Еліна переграла переможницю «Ролан Гаррос»­2017 Олену Остапенко з Латвії — 7:6, 3:6, 2:6.

 

А от перед Костюк, яка змагається на турнірі GrampiansTrophy, залишався неподоланим бар’єр другого кола. Після успіху в стартовому матчі проти Габріели Дабровськи з Канади (6:3, 6:0) 20­річна українка вийшла на побачення з Дженніфер Брейді з США. Аби наздогнати графік, організатори цих жіночих турнірів вирішили, що надалі замість третього сету в матчі суперниці гратимуть супертайбрейк до десяти виграних очок.

 

Водночас Сергій Стаховський — єдиний повпред українського чоловічого тенісу, котрий нині перебуває в Мельбурні й чекає на жеребкування першого в сезонi«гранд слему», свої виступи на «прогрівочному» перед «АО»­2021 турнірі вже завершив.

 

У другому колі GreatOceanRoadOpen35­річний тенісист поступився Рейллі Опелці — 7:6 (10:8), 6:4.

 

Зазначимо, що саме жеребкування Відкритої першості Австралії через впровадження в Мельбурні додаткових заходів епідеміологічної безпеки організатори турніру перенесли з четверга на п’ятницю.

 

Цікаво, що до останнього моменту до числа учасників турніру планувала потрапити й друга за силою тенісистка України Даяна Ястремська, котру після здачі позитивного допінг­тесту тимчасово відсторонили від міжнародних змагань.

 

Разом iз майбутніми учасниками «АО» 20­річна одеситка в середині січня прибула на Зелений Континент і відбула 14­деннний карантин, сподіваючись, що за цей час її адвокати в Спортивному арбітражному суді зможуть домогтися скасування заборони на її участь у змаганнях. Проте в CAS апеляцію Ястремської відхилили.

 

«Я дуже засмучена, адже сподівалася, що зможу взяти участь в «Аустреліен оупен». Я мала надію, що апеляцію приймуть. Але, на жаль, ні. Я обов’язково поверну організаторам гроші за літак та проживання. А зараз прийшов час захистити себе по суті спору. Я доведу свою невинуватість (у вживанні допінгу), коли незалежний трибунал ITF вислухає мене, свідків та експертів», — заявила Ястремська.