«У свiтi може бути стiльки добра, скiльки ми самi собi принесемо»

06.01.2021
«У свiтi може бути стiльки добра, скiльки ми самi собi принесемо»

Президент i скаути. (Фото зi сторiнки Вiктора Ющенка у «Фейсбуцi».)

Сьогодні Вифлеємський вогонь миру має особливе значення, адже саме мирного неба над головою так довго ми всі чекаємо, а ця різдвяна традиція об’єднує всіх і кожного.


Сердечно вдячний отримати привітання від міжнародної скаутської організації «Скаутство Європи в Україні».

 

На минулому тижні завершився міжнародний з’їзд скаутів, і мені надзвичайно приємно, що вони знайшли час та вручили нам Вифлеємський вогонь миру.


Передріздвяну традицію — розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру — започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам акція була запроваджена і в Україні.

 

Щороку з рук у руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.


Сама церемонія передачі вогню існує і підтримується пластунами вже понад 20 років. У 2012 році представники організації вручили вогонь Папі Римському, у 2014-му — патріарху Варфоломію, у 2016-му — президенту Польщі... Переконаний, ця традиція існує, щоб нагадувати людям, що у світі може бути стільки добра, скільки ми самі собі принесемо.


Окрема подяка вам, що ви, пластуни, передаєте Вифлеємський вогонь миру нашим воїнам на cході нашої країни! Це об’єднує нашу націю в єдине ціле і додає віри в нашу перемогу!


Дякуємо вам за цю краплинку світла і тепла, яку ви привезли до нас.