Казковий рекордсмен: уже третє покоління тернополян розважає один і той самий Дід Мороз

29.12.2020
Казковий рекордсмен: уже третє покоління тернополян розважає один і той самий Дід Мороз

Михайло Безпалько в образі Святого Миколая. (Фото телеканалу Тернопіль-1.)

Ще в 2014-му одного з найпопулярніших акторів Тернопільського обласного академічного драмтеатру імені Т. Шевченка, його ветерана Михайла Безпалька було внесено до Національного реєстру рекордів України як особу, що провела найбільше новорічних свят у ролі Діда Мороза.

 

Панові Михайлу — 82, і все життя він віддав сцені, зігравши понад дві сотні різних ролей, однак в образ головного новорічного персонажа незмінно перевтілюється, починаючи з 1957 року.

 

На початку 90-х, щоправда, довелося опановувати й іншу роль — Святого Миколая, до чого талановитий актор підійшов з усією серйозністю і відповідальністю, радився з священниками різних конфесій, читав спеціальну літературу. Тож сьогодні в цьому образі він не менш популярний, і не тільки на Тернопільщині.

 

Недарма саме Безпалька запросили для створення «цифрового» Святого Миколая для новорічних святкувань біля головної ялинки країни на Софійській площі у Києві.

 

Організатори створили голограму Святого Миколая з елементами доповненої реальності, яку ще й планують розсилати через мобільні додатки. Так що можна сміливо стверджувати, що разом зi своїм улюбленим образом актор успішно пройшов і діджіталізацію.


Водночас від Діда Мороза Михайло Безпалько ніколи не відрікався. Бо, як розповідав колись в інтерв’ю одному з місцевих видань, переконаний, що до «радянщини» той не має жодного відношення, адже, згідно з літературними й фольклорними джерелами, цьому персонажу вже як мінімум триста років. Та й узагалі, мовляв, не варто політизувати казкових героїв.