У данській стрічці Гамлета зіграє жінка

23.12.2020
У данській стрічці Гамлета зіграє жінка

Нумі Рапас.

Здається, скандинави задумали змову проти Шекспіра.

 

Данська кінокомпанія Meta Film вирішила замахнутися на класика і створити такий фільм, що бідний драматург здриг­неться у своїй домовині — ще б пак, адже головну роль данського принца Гамлета зіграє... жінка! Цю роль отримала відома всьому світу героїня трилогії Стіга Ларссона «Міленіум»:

 

«Дівчина з татуюванням дракона», «Дівчина, яка грала з вогнем» та «Дівчина, яка підривала замки» — Нумі Рапас, яка зізналася, що мріяла зіграти Гамлета від початку своєї акторської кар’єри. Актриса розповіла також, що гратиме не лише за задумом автора п’єси, а й згідно з малюнком проєкту, як це задумав сценарист Сьон Сігурдссон.


Слід нагадати, що в судинах Нумі Норен (справжнє прізвище актриси) також, як і в принца датського, тече скандинавська кров — її мама, Ніна Нурен, шведська актриса, а ось батько, Рохеліо Дуран, — іспанський виконавець фламенко. Що й казати, суміш ще та: як кажуть, крига й полум’я.


Режисером картини буде Алі Аббасі, відомий за стрічками «На межі світів» та «Шеллі» (до слова, в нього данське, шведське та іранське коріння), який повідомив: «Шекспір украв у нас історію Гамлета. Тож настав час заявити на неї наші права і зробити настільки божевільну й криваву версію, щоб він у гробі перевернувся. Повернемо Гамлету колишню велич!».


Продюсером такого несподіваного трактування класики став Стайн Мелдгор Медсен — один із творців чудового данського серіалу «Уряд», тож є сподівання, що й цього разу вийде непересічний кіношедевр. Зйомки планується розпочати восени наступного року.