«Мотор» здобув шосту поспіль перемогу в груповому раунді Ліги чемпіонів

22.12.2020
«Мотор» здобув шосту поспіль перемогу в груповому раунді Ліги чемпіонів

Французькому «Нанту» не вдалося перервати свою невтішну серію у стосунках з українським чемпіоном. (Фото з сайта ГК «Мотор».)

Запорізький «Мотор» продовжує дивувати гандбольну спільноту своїми виступами в груповому раунді Ліги чемпіонів.

 

Зазнавши на старті турніру трьох поразок, український чемпіон не знітився, намацав свою гру й минулими вихідними відсвяткував у суперлізі свою шосту перемогу поспіль.

 

Завдяки такому результату «мотористи» піднялися в групі на третю сходинку й тепер аргументовано претендують на участь у «плей-оф».


Вийшло так, що, наздоганяючи зіпсований коронавірусом змагальний графік, минулого тижня «Мотор» мусив зіграти одразу два поєдинки ЛЧ.


Посеред тижня у Запоріжжі гостювали гандболісти із Хорватії, і вже після того поєдинку наставник «Загреба» Владо Шола припустив, що за рівнем гри український чемпіон сміливо може розраховувати на вихід із групи.

 

Коли ж у неділю підопічні Гінтараса Савукінаса переграли учасника фіналу ЛЧ-2018 — французький «Нант», правильність обраного «Мотором» курсу стала ще більш очевидною.


Цікаво, що і проти «Загреба», й проти «Нанта» запорізький клуб діяв за схожим сценарієм. Перші тайми обох цих матчів хлопці Савукінаса завершили з однаковим рахунком — 13:13.


Проте після перерв найсильнішій команді України вдавалося суттєво додавати. У грі з хорватським колективом, який посідає в октеті «В» останнє місце, наростити перевагу було не так складно.

 

За словами очільника «Загреба», тритижневе перебування його команди на коронавірусному карантині далося взнаки. Не маючи в цей час ігрового досвіду, хорватський чемпіон не знайшов можливості в Запоріжжі перервати свою невтішну серію з семи поразок.


Французький «Нант» також їхав до України з надією переписати історію своїх невдалих протистоянь з «Мотором». До останнього візиту в Запоріжжя французький колектив п’ять разів зустрічався з «мотористами» й не виграв у них жодного поєдинку.


За десять хвилин до завершення недільного поєдинку «Нанту» вдалося вийти вперед із перевагою в три м’ячі. Здавалося, що на французький клуб чекає щасливий фініш.


Однак, як влучно зазначив очільник «Мотора» Савукінас, його команда має хороший внутрішній дух та характер.


Аби активувати внутрішні резерви колективу, наставник запоріжців уперше в єврокубковому сезоні випустив на майданчик воротаря Геннадія Комка, котрий довгий час був змушений заліковувати важку травму ахілла.


За короткий час майстровитий «кіпер» вийшов переможцем у кількох дуелях «сам на сам» із гравцями «Нанта», натомість білоруський новачок «Мотора» В’ячеслав Бохан свої нагоди не марнував, що дозволило його команді досягти успіху.


«Наші матчі проходять за схожим сценарієм. По ходу матчу ми віддаємо ініціативу супернику, а потім знаходимо сили, аби надолужити згаяне й вийти вперед. У матчі проти «Нанта» команді додав мотивації вихід на майданчик Геннадія Комка», — наголосив Савукінас.


Очільник французького колективу Альберто Ентрерріос визнав, що під завісу поєдинку в його команді гору взяли емоції. «Ми старалися, але нам не пощастило».

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група В. «Мотор» (Україна) — «Загреб» (Хорватія) — 29:25,
«Мотор» — «Нант» (Франція) — 29:28.
Турнірне становище: «Барселона» — 16 (8 матчів), «Веспрем» — 13 (8), «Мотор» — 12 (9), «Ольборг» — 10 (9), «Кіль» — 7 (8), «Нант» — 4 (7), «Цельє» — 2 (8), «Загреб» — 0 (7).