Імунітет до ілюзій: про що говорили на форумі розвитку громадянського суспільства у Тернополі

18.12.2020

За словами представника організаторів, виконавчого директора Ініціативного центру «Єднання» Володимира Шейгуса, Форум розвитку громадянського суспільства — це найбільша національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом.

 

Щороку його заходи збирають понад 2000 учасників — представників громадського сектору та органів місцевого самоврядування, які разом учаться реально впливати на суспільство та вирішувати його актуальні проблеми.

 

У зв’язку з пандемією COVID-19 цьогорічний форум проводили в новому форматі — його розділили на регіональні платформи в усіх областях України та Криму i поєднали спiльним телемарафоном.


На Тернопільщині партнером організації форуму став «Центр громадського моніторингу та аналітики», який зібрав представників не лише авторитетних місцевих громадських організацій, а й усіх 55 об’єднаних територіальних громад області.

 

«Однією з ключових подій форуму в Тернополі, на мою думку, є відвертий діалог у форматі «важкої розмови» між представниками громадського сектору, всіх гілок місцевої влади та соціально-відповідального бізнесу щодо того, як усім нам надалі співпрацювати, допомагати один одному, спільними зусиллями сприяти сталому розвитку громадянського суспільства в карантинних реаліях, — зазначив керівник тернопільського «Центру громадського моніторингу та аналітики» Василь Томчишин.


Інтерактивний тренінг «Вакцинуємо жителів громад від байдужості», публічна консультація «Громадські активісти — міські божевільні чи агенти змін?», практикум щодо того, як громадським організаціям продовжувати працювати і знаходити ресурси в умовах пандемії — це лише кілька з цікавих заходів, що були представлені учасникам форуму Тернопільщини.