У райцентрі на Черкащині реконструювали спортивний комплекс: витратили 15,5 мільйонів

16.12.2020
У райцентрі на Черкащині реконструювали спортивний комплекс: витратили 15,5 мільйонів

Відремонтований басейн у Чорнобаївському спорткомплексі. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

На Черкащині, в районному центрі Чорнобай, відкрили після реконструкції тамтешній спортивний комплекс, який був зведений ще у 1987 році.

 

В оновленому сучасному спорткомплексі тепер можуть приймати не лише обласні, а й всеукраїнські змагання.

 

Як повідомили «УМ» у Черкаській облдержадміністрації, загальна сума проєкту — 15,5 мільйона гривень. 10 мільйонів — це гроші держбюджету, а решта — кошти місцевого бюджету.


За словами голови Черкаської ОДА Сергія Сергійчука, у спорткомплексі капітально реконструювали басейн, відремонтували борцівський клуб, тренажерний зал, гардеробні, кілька приміщень на першому поверсі.

 

Зробили й капітальний ремонт даху, інженерних мереж, водопостачання, каналізації, опалення в підвальному приміщенні, утеплили фасад будівлі, замінили вентиляцію, сантехніку, фільтри, які очищують воду, встановили сонячні батареї. Також відремонтували роздягальні, де встановили нові шафи для одягу та душові.


Як розповідає директор Чорнобаївського спорткомплексу Олександр Клименко, басейн можуть відвідувати всі охочі — не лише жителі з Чорнобаївського, а й Золотоніського та Драбівського районів. Тут проводять й уроки фізичної культури для місцевих школярів. Басейн пристосований і для людей з інвалідністю.


«Умови в нашому басейні відповідають найвищим стандартам.  Тут облаштували чотири доріжки для плавання довжиною 25 метрів, а глибиною  4,5 метра. Також є дві вишки — на 3 і 5 метрів», — говорить пан Олександр.

 

І додає, що плавальний сезон у басейні відкривається щороку в листопаді і триває до кінця квітня. Можливо, цього року буде так само, якщо коронавірус не стане на заваді. За сезон роботи басейн   відвідували не менше 9,5 тисячi людей, з них 3,5 тисячi — діти.