Бійці, чия воля сильніша за тіло: в Україні вперше пройшли Ігри Нескорених

15.12.2020
Бійці, чия воля сильніша за тіло: в Україні вперше пройшли Ігри Нескорених

Медалі вирушать до переможців. (Фото зі сторінки Invictus Games: Team Ukraine у «Фейсбуці».)

У прямому ефірі в неділю було офіційно оголошено результати та «нагороджено» переможців у кожній дисципліні перших в Україні Ігор Нескорених 2.0. ONLINE — під час інтерактивної трансляції на соціальних платформах Invictus Games Team Ukraine у Фейсбуці та YouTube.

 

Медалі будуть розіслані усім учасниками змагань. У святковому фіналі взяли участь волонтери, представники ЗМІ та шоубізнесу, які завжди підтримували українське військо.


Це дійство об’єднало в собі торжество незламного духу українських воїнів, які представили найкращі спортивні досягнення, й стало унікальним єднанням людей, чиї персональні історії реабілітації та соціальної адаптації є мотивуючими прикладами для наслідування для інших.


У зв’язку із карантинними обмеженнями, викликаними пандемією COVID-19, організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні заздалегідь попередив, що проведення змагань для поранених військовослужбовців i ветеранів у звичному форматі в 2020 році буде неможливим.

 

Але вихід знайшли: оголосили проведення Ігор Нескорених 2.0. ONLINE у новітньо­му форматі мультиспортивних змагань, який передбачав, що змагальна боротьба відбуватиметься віртуально. Кожен учасник самостійно обирав місце, де саме буде проходити його виступ чи підхід до снаряду, й усе, що було потрібно для участі — бажання змагатися та засоби цифрової фіксації результату.


Понад 60 військовослужбовців та ветеранів із 15 областей України змагались одразу в шести видах спорту: легка атлетика, пауерліфтинг, стрільба з лука, плавання, веслування на тренажері, велоспорт.

 

Реєстрація учасників відбувалася з 12 по 31 жовтня, а безпосередньо віртуальні змагання проходили з 31 жовтня по 29 листопада. Серед учасників Ігор Нескорених 2.0 iз різних куточків країни вдалося зібрати представників усіх підрозділів сектору безпеки та оборони: ЗСУ, НГУ, ДПСУ, МВС, СБУ та добровольчих батальйонів.


Як сказав на фінальних урочистостях герой України генерал Ігор Гордійчук: «Незалежно від результату — ви всі переможці! Ви наша гордість! Ви те, що нас мотивує продовжувати нашу нелегку справу боронити святу землю України від російського агресора й зміцнювати всередині держави потужну патріотичну спільноту, гартувати молоде покоління та підтримувати хлопців і дівчат, яким зараз найважче на передовій».


Ігри Нескорених в Україні беруть свій початок від змагань Invictus Games, які були засновані його високістю англійським принцом Гаррі у 2014 році для ветеранів і військовослужбовців, що дістали поранення, були травмовані чи захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

 

Учасників українських національних Ігор Нескорених привітав головний виконавчий директор Фундації Ігор Нескорених Домінік Рід: «Ми раді бачити, що така величезна кількість поранених військовослужбовців та ветеранів по всій Україні беруть участь у цих змаганнях і працюють над тим, щоб повністю відновитися після поранення, і використовують спорт як інструмент реабілітації. Ви демонструєте дух нескореності й робите це дуже успішно. Ми будемо раді зустрітися з вами в Гаазі у травні наступного року».


Нагадаємо, що саме в Нідерландах, у Гаазі, з 29 травня по 05 червня 2021 року пройдуть міжнародні змагання INVICTUS GAMES.