Наталі Портман заявила, що успіх у «Леоні» нашкодив її кар'єрі та сексуальності

11.12.2020
Наталі Портман заявила, що успіх у «Леоні» нашкодив її кар'єрі та сексуальності

Наталі Портман уже не вперше виступає проти об’єктивізації дитячої сексуальності.

Нещодавно зірка Голлівуду Наталі Портман зізналася, що шалений успіх її ролі у фільмі Люка Бессона «Леон» дуже нашкодив її іміджу та кар’єрі, а також власній сексуальності.

 

Актриса вже в дорослому житті боялася проявити свої почуття, свою чуттєвість, щоб її не порівняли з образом Лоліти, який їй настирливо нав’язували після ролі в «Леоні».

 

Дівчинці тоді було лишень 13 років, але режисер зумів об’єктивізувати дитячу сексуальність.

 

Дівчинка підро­стала, але боялась ставати самою собою. Наталі розповіла, що самотужки «ліпила» власний образ серйозної дівчини, скромної, консервативної, адже це єдине, на її думку, що давало їй відчуття безпеки.

 

Панна Портман нагромадила довкола себе, за її зізнанням, цілі конструкції, щоб відмежуватися від того образу, який їй нав’язали у дитин­стві: дівчина закінчила Гарвард (бакалавр із психології), вивчила (окрім рідних англійської та івриту — адже вона має подвійне громадянство — США та Ізраїлю) французьку, арабську, німецьку та японську мови.

 

В актриси чимало кінематографічних нагород, серед яких: «Оскар», «Золотий глобус», BAFTA. Уся поведінка Наталі та її вчинки ніби свідчили: «Я розумна, серйозна, не дивіться на мене так». Зірка відмовлялася від постільних сцен і навіть поцілунків у кадрі, щоб тільки її не запідозрили у сексуальній розбещеності.


Наталі Портман уже не вперше виступає проти об’єктивізації дитячої сексуальності, адже не всі мають таку силу волі й характеру, як вона, щоб боротися з нав’язаними стереотипами, які не одній представниці слабкої статі поламали не лише кар’єру, а й життя.