У Черкасах СБУ затримала проросійського агітатора: поширював пропаганду

09.12.2020

 У Черкасах Служба безпеки України викрила та припинила діяльність проросійського агітатора, який поширював через соціальні мережі сепаратистські матеріали.

 

Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з управління СБУ в Черкаській області, кіберфахівці встановили, що місцевий житель — колишній військовий, вiн розміщував на персональній сторінці однієї із заборонених в Україні соцмереж матеріали щодо зміни меж державного кордону.

 

Інформацію для публікацій він брав iз пропагандистських інтернет-видань РФ i сайтів незаконних збройних формувань.


«Під час обшуку за місцем проживання агітатора співробітники СБУ вилучили мобільні пристрої з доказами протиправної діяльності. Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України», — говорить Катерина Дрога.


Заходи з викриття агітатора відбувалися під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури. Крім цього, СБУ викрила також у Дніпрі та Сумській області міжрегіональну мережу агітаторів на поширенні через інтернет закликів, які становлять загрозу державній безпеці України.