Нідерландці вклали гроші у молочну ферму на Черкащині: чим вона особлива

04.12.2020
Нідерландці вклали гроші у молочну ферму на Черкащині: чим вона особлива

Доїльний зал типу "Карусель" на фермі "Кишенці".

На Черкащині, у селі Добра Маньківського району, вже 20 років поспіль працює підприємство з нідерландськими інвестиціями «Кищенці», яке входить до ТОП-100 найкращих в Україні. 

 

Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній державній адміністрації, на цьому підприємстві нині трудиться до пів тисячі працівників. Середня зарплатня у них — 18 тисяч гривень.


«Вирощування великої рогатої худоби, виробництво молока, рослинництво, овочівництво — це ті напрямки, якими займається підприємство. «Кищенці» — одна з передових молочно-товарних ферм, що обладнана найсучаснішою доїльною установкою «Карусель» на 80 місць одночасного доїння. Щогодини тут доять 400 корів», — зазначають у Черкаській ОДА.


Молоко з ферми цього підприємства поставляють до однієї з всеукраїнських марок із виробництва молочних продуктів за ціною понад 13 гривень за літр. Продукцію та корми перевіряють у власній лабораторії.


За словами керівника «Кищенців» Корнеліуса Хузінхи, у  планах — розширення виробничих потужностей, збільшення поголів’я корів із 1,7 тисячі до 4 тисяч. Утім підприємець називає і низку проблем, з якими постійно стикається, працюючи на Черкащині. 


Як наголошує голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук, область повинна стати територією, де  комфортно жити, працювати, вести бізнес як іноземним інвесторам, так і місцевим виробникам.

 

«Для цього зустрічаюся з підприємцями нашої області, аби напряму від них почути про ті проблеми, з якими вони стикаються у своїй роботі, та допомогти з їх вирішенням. Проблеми, озвучені підприємцем, — типові для агровиробників Черкащини, і чую про них не вперше. За їх вирішення уже беремося, адже підтримка бізнесу та його розвиток в області — серед пріоритетів нашої роботи», — каже очільник Черкащини.