Шер врятувала найсамотнішого слона в світі

02.12.2020
Шер врятувала найсамотнішого слона в світі

Шер.

У житті завжди є місце подвигу, вчили колись у піонерському дитинстві.

 

Ну якщо й не подвигу, то добрим справам, якими залюбки займаються зарубіжні зірки, адже доброчинність — невід’ємний бік їхнього життя.

 

Так, нещодавно відома американська співачка й актриса Шер здійснила нарешті «операцію» зі звільнення найсамотнішого слона в світі, яка тривала кілька років, а точніше з 2016-го.


Слон на ймення Кааван жив у пакистанському зоопарку з однорічного віку, куди він потрапив із рідної Шрі-Ланки. Умови утримання тварини були жахливими — тісний та брудний вольєр, у якому через відсутність простору слон не міг вільно рухатися й займатися хоч якимись фізичним вправами, що й призвело до зайвої ваги.

 

Через антисанітарні умови в Каавана на шкірі утворилися рани, які не загоювалися. Але найстрашніше — в 2012 році померла його подруга Сахелі, і слон невимовно тужив за нею і годинами стояв, упершись у стіну головою.


У 2016 році співачка оголосила початок кампанії зі звільнення слона з ісламабадської «в’язниці», якою став для Каавана столичний зоопарк. Про наполегливість співачки та її прихильників свідчить те, що впродовж років вона домагалася рішення Верховного суду Пакистану щодо звільнення тварини.

 

І ось нарешті знаменна подія сталася: співачка особисто приїхала в Ісламабад, щоб бути присутньою при переїзді самітника в Камбоджу, де його чекали «родичі». У Шер відбулася навіть зустріч із місцевим прем’єр-міністром Імраном Ханом, який вибачився перед нею за неналежні умови та догляд за твариною.


Слід сказати, що наступного року має вийти фільм про найсамотнішого слона у світі.