На Тернопільщині затримали шахраїв: просили наперед перерахувати гроші за дешевий бензин

20.11.2020

Лише 16 гривень за літр — таку ціну пропонували невідомі в оголошенні про продаж дешевого пального.

 

При тому, що середня ціна, скажімо, бензину А-92 становить зараз на Тернопільщині приблизно 23 гривні 60 копійок.

 

65-річний тернополянин спокусився, і даремно, бо на АЗС, куди шахраї відправили його заправляти авто, йому надали лише інформацію про те, що він — уже не перший ошуканий клієнт.
    

Як повідомили у відділі комунікації обласної поліції, потерпілий звернувся до правоохоронців і розповів, що його син приніс згадане оголошення з ринку.

 

На папірці був вказаний номер телефону, за яким підтвердили, що продають дешеве пальне, але за умови, що гроші будуть перераховані наперед на вказаний банківський рахунок.

 

Потерпілий виконав вимогу: оплатив вартість двохсот літрів пального і поїхав на АЗС заправлятися. Однак там лише руками розвели: мовляв, заплатили гроші невідомо кому і невідомо за що.
    

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

 

Наразі тернопільські правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи, аби встановити осіб, причетних до цього шахрайства. Тернополян закликають не спокушатися на дешеве пальне, особливо, коли вимагають передоплату.
    

Поліцейські вже встановили, що подібні оголошення про продаж бензину та дизпалива за привабливою ціною шахраї та їхні спільники не лише роздають на вулицях міста, а й поширюють у соціальних мережах та через месенджери.