У Києві після першого снігу різко збільшилася кількість ДТП

20.11.2020
У Києві після першого снігу різко збільшилася кількість ДТП

Чи всі «перевзули» машини? (Фото Нацполіції України.)

Перший сніг у столиці став причиною різкого збільшення ДТП — у ніч із вівторка на середу Патрульна поліція Києва зафіксувала 47 дорожньо-транспортних пригод. Найбільша кількість ДТП сталася в Оболонському районі столиці.

 

І хоч обійшлося без потерпілих, у поліції закликають усіх учасників дорожнього руху зважати на погодні умови, бути більш уважними та не зволікати із заміною гуми на зимову.
    

Оперативно відреагували на погодні каверзи столичні дорожні служби — на очищення вулиць від снігу вийшло 305 одиниць основної техніки, 33 — допоміжної та 169 працівників iз ручного прибирання, які безперервно працювали в усіх районах міста.
    

Варто нагадати, що українці кожного року тисячами вбивають один одного в аваріях на дорогах: у середньому щодоби гине 10-12 наших співвітчизників (серед них — щонайменше одна дитина). Згідно з даними офіційної статистики, лише цьогоріч у ДТП уже загинуло майже 2,9 тисячі людей.

 

Загалом, якщо точкою відліку брати 1991-й, то за 29 років в Українi у дорожньо-транспортних пригодах занапастилося... близько 175 тисяч осіб, постраждали — майже 1,3 мільйона.
    

У 7 із 10 випадків ДТП спричинені перевищенням швидкості. У половині випадків люди гинуть через водіння у нетверезому стані, а в 4 із 10 випадків — смерть спричинена недбалістю та ігноруванням ременів безпеки.
    

Згідно з даними Pulitzer Center, в Україні смертність на дорогах складає 13,5 особи на 100 тисяч. У сусідній iз нами Словаччині цей показник — 6,6, а в Німеччині — країні, яку всі звикли асоціювати з автобанами та швидкісними автівками, — смертність на дорогах втричі менша, аніж в Україні.