У Черкасах 17-річний юнак викликав «швидку» і вдарив фельдшерку електрошокером

18.11.2020
У Черкасах 17-річний юнак викликав «швидку» і вдарив фельдшерку електрошокером

Електрошокер — не забавка.

У Черкасах 17-річний юнак викликав «швидку» і вразив фельдшерку електрошокером.

 

«Близько 20-ї години вечора він викликав собі «швидку» на «біль у серці». Додав, що в переддень у нього було ураження струмом від електрошокера. Молодика, який кілька років тому в Черкасах здійснив героїчний вчинок, врятувавши життя двох дівчаток, які трохи не втопилися, медики «швидкої» знають добре. Бо він часто викликає фахівців «екстренки» як не до своєї бабусі, так на свої скарги», — розповідає «Україні молодій» Ірина Назарок, прессекретар Черкаського обласного Центру екстреної медичної допомоги.

 

За її словами, неодноразово медики надавали хлопцю допомогу, коли той перебував у стані, який потребував спеціалізованої допомоги.

 

Зазвичай після кожного звернення на «швидку» або інші служби від «героя» сиплеться купа скарг i дзвінків стосовно дій фахівців служб на всі можливі урядові лінії, в Кабінет Міністрів та офіс президента.

 

«Під час виклику 21-річна фельдшерка зробила йому ЕКГ i виміряла тиск. Медичні маніпуляцї хлопець супроводжував нецензурною лексикою. Скарги хлопця не підтвердились. Тож медпрацівниця пояснила юнаку, що для госпіталізації причин немає», — веде далі пані Ірина.

 

Вона каже, що «герой» почав сперечатися з медиком i бабусею, розкидаючи всі речі, які потрапляли під руку. Вхідні двері були зачинені, тож фельдшер не могла вийти з квартири.

 

Коли ж хлопець почав кулаками трощити все та витягнув електрошокер, молода дівчина насправді злякалася. Він ударив бабусю, на фельдшерку прийшовся удар електрошокером. До того ж обіцяв ще вийти «вбити водія «швидкої» та розтрощити й автомобіль».

 

У тому жахітті фельд­шерка змогла повідомити диспетчера про напад та попросила допомоги. Було викликано Державну службу охорони та поліцію.

 

В цей час хлопець вибіг iз квартири. Бригада чекала допомоги в автомобілі «швидкої», поки неадекватний пацієнт ховався за гаражами. За 10 хвилин він сам підійшов до служби охорони й почав розказувати, що він «просто хотів налякати».

 

«Зараз фельдшер перебуває в кардіологічному відділенні Третьої черкаської міської лікарні. Після нападу в неї було порушення серцевого ритму, піднявся тиск i під час зняття ЕКГ дівчина втратила свідомість», — зазначає Ірина Назарок.

 

За фактом нападу на фельдшерку черкаська поліція вже відкрила на хлопця кримінальне провадження за ст. 125 — умисне легке тілесне ушкодження.

 

Тим часом Соснівський районний суд Черкас 29 жовтня виніс рішення про призначення «герою», який має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, інвалід по зору, до 18 років покарання у вигляді чоти­рьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном в один рік за те, що в червні цього року він за один день «замінував» у Черкасах будівлі річкового вокзалу та ОДА.