На Тернопільщині стартувала безстрокова благодійна акція «Нагодуй бідного»

17.11.2020

Початок безстрокової благодійної акції «Нагодуй бідного», яку реалізовуватимуть на Тернопільщині представники Тернопільсько-Зборівської архiєпархії Української греко-католицької церкви та Благодійного фонду «Карітас-Тернопіль», приурочили до Всесвітнього дня бідних, що відзначається 15 листопада.

 

Як повідомляє пресслужба «Карітас», її мета — допомогти продуктами харчування людям, котрі перебувають у фінансовій скруті.

 

«Йдеться не про одноразову справу, а про активізацію такого типу соціального служіння в наших парафіях загалом. Бо питання харчування, забезпечення базових потреб наших людей направду буде одним із великих соціальних викликів цієї зими і наступної весни», — зазначив глава УГКЦ Блаженнійший Святослав Шевчук, який ініціював цю акцію.

 

Новий напрямок благодійної діяльності розпочався з того, що, окрім традиційного гарячого обіду, кожен із понад сотні підопічних тернопільського «Карітаса» отримав продуктові набори: олію, крупи, макарони, овочі, консерви тощо загальною вартістю до 300 гривень.

 

«Ми завжди повинні допомагати одне одному, ділитись одне з одним, підтримувати одне одного, молитись одне за одного, бо в такий спосіб впускаємо в своє серце Ісуса Христа, — сказав владика Теодор, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, благословляючи продовольчі набори.

 

Отець Андрій Марчук закликав усіх небайдужих долучитись до акції «Нагодуй бідного». Зробити це може кожний бажаючий, принісши продукти у благодійну їдальню «Карітаса» чи до храму у своїй парафії УГКЦ.