Льюїс Хемілтон зрівнявся за кількістю чемпіонських титулів із легендарним Шумахером

17.11.2020
Льюїс Хемілтон зрівнявся за кількістю чемпіонських титулів із легендарним Шумахером

За кількістю чемпіонських титулів у «Ф-1» Льюїс Хемілтон наздогнав легендарного Міхаеля Шумахера. (Фото з сайта automotobuzz.com.)

«Мрійте про неможливе», — каже семиразовий чемпіон світу з «формулічних» перегонів Льюїс Хемілтон, і тоді буде можливість дістатися до історичних звершень легендарних особистостей.

 

Здобувши на дощовому Гран-прі Туреччини яскраву перемогу, британський гонщик достроково оформив перемогу в чемпіонаті й збільшив таким чином до семи кількість чемпіонських титулів.
    

Таку ж кількість тріумфів за всю свою зіркову кар’єру зібрав і німецький пілот Міхаель Шумахер, і здавалося, що його рекорд стоятиме вічно.

 

Але, узявши за основу принцип «Червоного барона», котрий говорив, що «рекорди існують для того, аби їх бити», за кількістю чемпіонських титулів Льюїс Хемілтон уже наздогнав легенду. Бажання завершувати кар’єру 35-річний британець не демонструє, тож можна очікувати, що вже наступного року Хемілтон стане автором нового історичного досягнення.
    

Щоправда, для цього Льюїсу потрібно буде узгодити деталі нового контракту з «Мерседесом», команда котрого, власне, й допомогла йому здійснити неможливе. «Я б не досяг такого успіху, якби кілька років тому не прийняв рішення перейти в «Мерседес». Ми разом творимо історію, я пишаюся нашим колективом», — сказав після виграшу турецької гонки Хемілтон.
    

Попри те, що кваліфікаційні заїзди склалися для першого пілота «Мерседеса» не найкращим чином і під дощем він показав лише шостий час, у гонці доволі швидко все стало на свої місця. «У цьому році Льюїс був кращим за нас усіх», — констатував другий гонщик «срібних зірок» Вальтері Боттас.
    

Продемонструвавши на автодромі в Стамбулі свій високий клас пілотування на мокрій трасі, британець відсвяткував свою десяту перемогу в чемпіонаті, котра за три етапи до завершення сезону зробила недосяжним його для решти конкурентів.
    

«Я пам’ятаю, як Міхаель Шумахер вигравав свої титули. Усі ми знаємо, як складно завоювати бодай один, два або три титули. Що говорити про сім — це неймовірно.
    

Але коли працюєш із такою класною командою людей, однодумців, немає меж тому, що можна досягти разом. І я пишаюся нашими досягненнями», — зазначив Хемілтон.
    

І справді, якщо успіхи Шумахера пов’язували саме з його персональними вміннями і здібностями, то здобуток Хемілтона — не в останню чергу заслуга його «мерсівської» команди. Водночас керівник «Мерседеса» Тото Вольфф наголошує: «Ми повинні привітати Льюїса і віддати йому належне за його неймовірну роботу, адже він встановив нову планку в спорті».