Випробування елітою: збірна Україна зазнала поразки у матчі з німцями

17.11.2020
Випробування елітою: збірна Україна зазнала поразки у матчі з німцями

Українські футболісти дозволили збірній Німеччини забити кілька легких голів. (Фото з сайта uaf.ua.)

Після того, як минулої суботи національна збірна України у Лейпцигу поступилася німецькій команді, а швейцарці вдома відстояли нічию в поєдинку з Іспанією, заключний для «синьо-жовтих» матч поточної Ліги націй набув для неї доленосного значення.

 

Тепер у вівторок в очному протистоянні збірні Швейцарії та України мають визначити, хто з них залишить елітний дивізіон ЛН.
     

Триочкова перевага над опонентом у турнірній таблиці дозволяє команді Андрія Шевченка грати в матчі на нічию.

 

Водночас одного єдиного гола швейцарцям вистачить для того, аби залишити за собою місце в елітній когорті Ліги націй, адже в такому разі на допомогу «червоно-білим» прийде результат їхнього першого побачення з українською командою, котре у Львові завершилося з рахунком 2:1 на користь підопічних Шевченка.
    

Тож вочевидь на збірну України в Люцерні чекає непросте випробування. Утім дане завдання точно не стоїть за межами можливостей українських футболістів, хоча після порції чергових позитивних тестів на коронавірус синьо-жовта збірна втратила ще кількох основних виконавців.

 

Після деталізованої перевірки акредитованою УЄФА лабораторією ПЛР-аналізів українських футболістів з’ясувалося, що участь у матчі зі Швейцарією не вiзьмуть інфіковані коронавірусом Едуард Соболь, Євген Макаренко та Дмитро Різник.
    

Перед грою з німцями в Лейпцигу з аналогічних (коронавірусних) причин табір «синьо-жовтих» вже залишили Ярмоленко, Циганков, Сидорчук i Коваленко. Відтак проти швейцарців команда Шевченка гратиме ще більш далеким від оптимального складом. Щоправда, навіть і в такому, серйозно побитому коронавірусом вигляді, «синьо-жовті» здатні на конкуренцію з серйозним опонентом.
    

Гру проти «бундесмашини» українські збірники програли — 1:3, але показали, що володіють потенціалом, якого достатньо, аби створювати постійні неприємності потужному візаві. Було б трохи менше помилок у центрі поля й більше везіння в епізодах iз трьома штангами, підсумок двобою з німцями міг бути зовсім інший.
    

«З огляду на обставини, в яких ми опинилися, збірна України виглядала доволі переконливо. Не вистачило нам реалізації та підсилення з лави запасних», — зазначив Шевченко.
    

У двобої зі швейцарцями тренерський штаб Шевченка матиме ще більше кадрових проблем, проте з кожним наступним матчем молоді гравці, котрим довіряє місце в основі наставник, демонструють усе більш зрілий футбол.

 

Головне для українських збірників у Люцерні — встояти під тиском психологічного пресу, адже швейцарці точно не мають бажання прощатися з елітою Ліги націй і прагнутимуть у матчі з Україною здобути свою першу перемогу в груповому раунді турніру.

 

ТАБЛО


Ліга націй. Дивізіон А. Група 4. 5-й тур. Німеччина — Україна — 3:1 (Сане, 23; Вернер, 33, 64 — Яремчук, 12). Швейцарія — Іспанія — 1:1 (Фройлер, 26 — Морено, 89; нереалізовані пенальті: Рамос, 57, 80 (І)).
    

Турнірне становище: Німеччина — 9, Іспанія — 8, Україна — 6, Швейцарія — 3.