Татові улюбленці

11.11.2020

Шановна редакціє! Дякую вам за дуже цікаву, корисну і потрібну нам газету. Вас турбує донька Володимира Кріпака, вашого дописувача — він постійно пропонував людям у своїх листах до редакції «України молодої» скористатися плодами його рук, виславши адресатам насіння городини, яку вирощував сам і пропонував іншим. Мій батько покинув цей світ, але я рішуче налаштована продовжувати його нелегку справу — радувати людей новими городніми культурами.
    У цьому році я вже з мамою виростила багато нових сортів, якими з радістю, як і мій батько, хочу поділитися з усіма бажаючими. Але насамперед хочу розказати про томати, про які тато так і не встиг написати, а вони — його фаворити. Наразі хочу побажати всьому колективу редакції миру, добра, успіхів у вашій нелегкій справі і всіх земних благ.
    Ось і закінчився ще один важкий для всіх городників сезон. У цьому році погода не дуже тішила нас: було то холодно, ніби восени, то спека несусвітня. Але це не завадило нам виростити прекрасні томати, щоб ми змогли поділитися ними з вами. Ці чудові сорти томатів вирощував мій батько, але не встиг розповісти вам про них. Він дуже любив землю і працю на ній, завдяки йому і я змалечку почала захоплюватися городом. Ми завж­ди все робили разом: весною дружно саджали город, улітку весело доглядали за кожним кущиком, а восени був найкращий період — збір урожаю. Як же було радісно усвідомлювати, що й цього року можна буде поділитися з багатьма людьми новими сортами городніх культур , які вони зможуть висадити в себе на грядці.
    Презентую вашій увазі найкращі сорти татових улюбленців, які перевершили себе. Перший сорт — це «Сержант Пеппер», середньостиглі, низькорослі, надзвичайної краси серцевидні червоні м’ясисті гіганти, вага яких досягає 700 г, що так і просяться на стіл. Також на висоті сорт «Мінусинські кулі» — ці малинові серцевидні помідори, які прикрасили наші грядки і перенесли не одну посуху, достойні вашої уваги. Важать ці високорослі красуні від 400 до 600 г кожна.
    Цікавим виявився високорослий середньостиглий і дуже смачний сорт «Олд Флейм» із плодами до 500 г. Ці томати малиново-оранжеві, плоско-круглі, дуже солодкі. Ну і як же обійтися без жовтих гігантів, якщо вони такі привабливі, м’ясисті, кремово-жовті, серцевидні і дуже великі. Сорт «Жовте серце Єви» є раннім і дуже врожайним, смак їх не залишить байдужими нікого, адже вони дуже солодкі й соковиті.
    Та найбільшим відкриттям і рекордсменом став сорт «Болгарське серце». Кущі його висотою 70 см не витримували насичено-червоних велетнів (до 800 г вагою). Плоди — серцевидної форми, дуже м’ясисті й смачні — так і просяться, щоб їх з’їли! Цей унікальний сорт підкорив мене своєю непримхливістю до умов вирощування і товарними якостями, тож вартий, щоб його вирощували. Тому я готова поділитися насінням цього татового улюбленця з усіма бажаючими безкоштовно. Чекаю на ваші листи з конвертом із відповідними марками та зворотною адресою. Моя адреса: 51610, Запорізька область, Верхньодніпровський район, с. Мишугин Ріг, вул. Мошляка, 50, Анастасії Кріпак. Упевнена, що всі городники, виростивши цей сорт, будуть радіти врожаю, як цьому радів і мій батько. 

 

Анастасія КРІПАК