«Краматорськ» здобув свою першу в історії перемогу: здолали земляків із«Маріуполя»

10.11.2020
«Краматорськ» здобув свою першу в історії перемогу: здолали земляків із«Маріуполя»

Свою першу в історії перемогу «Краматорськ» здобув над земляками з «Маріуполя». (Фото з сайта УХЛ.)

Перед стартом чергового чемпіонату для його організаторів збільшення кількості учасників національної першості виглядало справою принциповою.

Рік п’ятої річниці проведення змагань під егідою української хокейної ліги її натхненникам дуже хотілося відзначити якимось прогресивним показником.

У цьому контексті вісім замість шести клубів-учасників чемпіонату України — хороший хід.

Щоправда, вирости у кількісному плані виявилося не так уже й просто. Найбільшою проблемою стали пошуки восьмого учасника.

Проте після запуску в Краматорську місцевої ковзанки у великий хокей почали грати й там. Краматорська команда пізніше за інших учасників чемпіонату змогла вийти на лід — лише наприкінці жовтня у вихованців білоруса Павла Микульчика з’явилася така можливість.

Однак цей факт не завадив «Краматорську» гідно провести свій дебютний поєдинок в ЧУ. У своєму першому в історії офіційному матчі підопічних Микульчика екзаменував чинний чемпіон країни — «Кременчук», й хлопці Олександра Савицького обмежилися лише мінімальною перевагою.

Друга гра на офіційному рівні принесла «Краматорську» значно більше позитивних емоцій. У дуелі регіонального рівня, опонуючи іншому новачку УХЛ — «Маріуполю», хокеїсти «Краматорська» відсвяткували перемогу.

«Зрозуміло, що ми дуже мало тренувалися на льоду, але на це в команді ніхто не нарікає. Поки хлопці мають бажання й демонструють велику самовіддачу — завдяки цим аспектам ми й будемо перемагати», — наголосив Павло Микульчик.

Очевидно, що подібні аргументи в своїй роботі доводиться використовувати й наставнику третього нового учасника чемпіонату. Після багаторічної перерви на велику льодову арену київський «Сокіл» повернувся в доволі молодому складі, використовуючи в грі вихованців своєї дитячо-юнацької школи.

Попри те, що в їхній кар’єрі зовсім мало ігрового досвіду, в перших чотирьох ігрових турах «соколята» здобули три перемоги. Наразі невдачею для них завершився лише поєдинок з титулованим «Донбасом», який, до слова, залишається єдиною командою на старті, що йде без очкових втрат.

«За старт сезону ставлю команді тверду «четвірку» за п’ятибальною системою», — зазначив головний тренер «Сокола» Олег Шафаренко.

 

ТАБЛО


    Чемпіонат України. «Маріуполь» — «Краматорськ» — 1:2, «Дніпро» — «Донбас» — 2:5, «Сокіл» — «Білий барс» — 3:2 ОТ, «Кременчук» — «Крижані вовки» — 5:1.
    Турнірне становище: «Донбас» — 10 (5 матчів), «Кременчук» — 8 (5), «Сокіл» — 6 (4), «Дніпро» — 4 (5), «Білий барс» — 3 (4), «Краматорськ» — 2 (2), «Маріуполь» — 2 (5), «Крижані вовки» — 0 (4).