Підірвався на міні: у Чигирині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Сергію Дронову

06.11.2020
Підірвався на міні: у Чигирині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Сергію Дронову

У Чигиринській школі №1 уже друга дошка пам’яті про загиблих на сході України Героїв-випускників. (Фото із «Фейсбука».)

На Черкащині у Чигиринській школі № 1 імені Богдана Хмельницьковго відкрили меморіальну дошку своєму випускнику — учаснику АТО Сергію Дронову, який загинув на сході, захищаючи незалежність та волю України.

У мітингу-реквіємі взяли участь мама Героя — Лариса Дронова — та його бойові побратими.

Представники влади, жителі козацького міста та школярі згадали Героя, поклали квіти до його меморіальної дошки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого.

Сергія Дронова пам’ятають у Чигирині ще з тих часів, коли він ходив тут у школу, коли навчався грати на піаніно та гітарі, коли займався футболом і тайським боксом, відвідував гурток фотографування, брав активну участь у спортивних змаганнях і був відзначений дипломом Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти, здобувши 3-тє місце у змаганнях до Дня Збройних сил України.

На службу в армію за контрактом Сергій пішов у 2016 році. Служив у Повітряних силах солдатом, оператором радіолокаційної системи, потім був відряджений у бригаду, яка дислокувалася у Луганській області, де служив стрільцем.

Сергій підірвався на міні 10 жовтня 2018 року на бойовій позиції поблизу села Гранітне Волноваського району Донецької області. Йому був лише 21 рік. У нього залишилися мама та брат.

Нагадаємо, що в Чигиринській школі №1 це вже друга меморіальна дошка, встановлена на фасаді навчального закладу. Першу відкрили раніше в пам’ять про ще одного випускника — Павла Антоненка, який також загинув на сході України.

ВАНДАЛІЗМ

Тим часом у Черкасах iз могили Героя 27-річного Антона Моспана, командира відділення 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, який загинув увечері 15 жовтня 2018 року від кулі снайпера поблизу села Кримське Новоайдарського району Луганської області, вандали знову викопали квіти, які висаджує його мама. 

І таке, наголошують жителі Черкас, робиться не вперше. Окрім цього, на кладовищі виламують прапори, розбивають на могилах лампадки, крадуть штучні квіти.