Фольклорний колектив «Бовсунівські бабусі» вибороли гран-прі фестивалю в Афінах

06.11.2020

Поважні й колоритні українки — народний аматорський фольклорний колектив «Бовсунівські бабусі» — дивують світ народними піснями та ремеслами і прославляють село Бовсуни, що в Лугинському районі на Житомирщині.

Мисткині щойно вибороли гран-прі ІV міжнародного фестивалю Cossack Art Festival Athens, який проходив у Афінах (Греція).

У фестивалі Cossack Art Festival Athens змагаються сольні виконавці, хореографічні, фольклорні та вокальні колективи, майстри образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва.

Цьогоріч у зв’язку з пандемією COVID-19 більшість заходів відбувалася дистанційно. Цей фест проходить за ініціативи Клубу українок у Греції та НПО «Борисфен» за підтримки Посольства України в Грецькій Республіці.

«Бовсунівські бабусі» одразу підкорили серця членів журі, виконавши пісню «Ой заржи, мой конь вороной». Виступали вони у номінації «фольклорне мистецтво».

Неперевершена манера виконання пісень: співи, ткання, прядка... А вік учасниць колективу просто захоплює й надихає: найстаршій співачці — Надії Шваб — 90 років! До речі, її життєвий девіз: «Працюйте і співайте! Пісня рятує й лікує!» Наймолодшій учасниці колективу — Надії Міщенко — 80 років.

Про колектив «Бовсунівські бабусі» знято документальний фільм. Цього літа він отримав приз на кінофестивалі ECG FilmFestival у Лондоні.