Зірки в опері: один із найуспішніших європейських баритонів Андрій Бондаренко співатиме у Києві

04.11.2020
Зірки в опері: один із найуспішніших європейських баритонів Андрій Бондаренко співатиме у Києві

Київська опера презентує прем’єру концертно-сценічної версії опери Вльфганга Амадея Моцарта «Дон Жуан».
 
Головні партії виконають зірки оперної сцени: Андрій Бондаренко (Дон Жуан), Андрій Гонюков (Лепорелло) і Тарас Штонда (Командор).
 
«Концертно-сценічна версія опери вимагає надзвичайної концентрації усіх виконавців — як солістів, так і оркестру. У такій постановці важко сховатися за сценографією чи реквізитом, а основні акценти припадають на вокальні амплуа, акторську майстерність солістів та вправне володіння оркестром динамікою і темпами.
 
На мою думку, в «Дон Жуані», який глядачі побачать 6 листопада, всі ці характеристики поєдналися якнайкраще, тож нас чекає справді захоплююча історія», — цитує пресслужба Віталія Пальчикова, головного режисеар Київської опери (Київського академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва). 
 
Прем’єрна постановка «Дон Жуана» 6 листопада стане єдиним у цьому році виконанням із зірковим складом солістів. Андрій Бондаренко — переможець одного з найпрестижніших вокальних конкурсів BBC Singer of the World в Кардіффі, один із найуспішніших баритонів Європи та Америки; Андрій Гонюков — лауреат міжнародних конкурсів та частий гість європейських оперних сцен; Тарас Штонда — народний артист України, соліст Національної опери України. Жіночі партії в опері виконають лауреатки міжнародних конкурсів Юлія Погребняк та Людмила Осташ.
 
Оркестр Київської опери та Національний камерний ансамбль «Київські солісти» об’єднаються під керівництвом диригента-постановника прем’єри Сергія Голубничого.