Перше випробування — вдале: Олександр Усик здолав боксера-суперважковаговика Дерека Чісору

03.11.2020
Перше випробування — вдале: Олександр Усик здолав боксера-суперважковаговика Дерека Чісору

Дереку Чісорі не раз довелося відчути на собі важкість ударів Усика. (Фото з сайта cbssports.com)

Відтоді як Василь Ломаченко втратив усі свої чемпіонські пояси у легкому ваговому дивізіоні, вся увага вітчизняних шанувальників профібоксу переключилася на українського важковаговика Олександра Усика, котрий хоч і не володіє наразі чемпіонськими трофеями, однак переповнений бажанням їх здобути.
 
Зібравши кілька років тому повний комплект поясів у важкому дивізіоні, тепер Сашко прагне стати кращим із кращих у найпрестижнішій боксерській когорті.
 
«Я не просто хочу мати чемпіонський пояс. Моя мета — стати абсолютним чемпіоном», — заявив Усик після того, як минулого «уїк-енду» вдало пройшов бойове хрещення у протистоянні зі справжнім мастодонтом суперважкого дивізіону, 36-річним Дереком Чісорою.
 
Свого часу Чісора, як і його нинішній наставник Девід Хей, уже боксував з представником українського боксу. Після невдалого побачення у 2012 році з Віталієм Кличком уже значно досвідченіший Дерек обіцяв розібратися з Усиком.
 
«Вісім місяців я готувався до бою і нокаутував усіх своїх спаринг-партнерів. Те саме буде й з Усиком. Він відчує всю силу моїх ударів», — наголошував перед боєм Чісора. Його опоненту й справді було нелегко. Більше сотні ударів британця прийняв на себе український важковаговик, утім жоден із них не змусив похитнутися Усика.
 
«Чісора — великий, жорсткий боєць, який володіє потужним ударом. У чомусь він трохи звір. Але після свого першого тесту в супертяжах я почуваюся добре», — про свій стан та самопочуття розповів Сашко.
 
Олександр Усик святкує перемогу над досвідченим Чісорою.
 
 
Переважаючи важчого за себе суперника в рухливості, українець, зрештою, перевершив опонента за кількістю влучних ударів. І хоча в підсумкових записках суддів побачити тотальної переваги Усика не вдалося, все ж їхнє рішення про перемогу українця було одноголосне — 117-112, 115-113, 115-113. 
 
Вийшло так, що після офіційного дебюту в супертяжках, який відбувся у жовтні 2019 року, Усик більше року не мав боксерської практики.
 
Через коронавірус його зустріч з Чісорою кілька разів опинялася під загрозою зриву. Утім, хоч і без глядачів, але минулої суботи в Лондоні українець нарешті вийшов у ринг проти справжнього суперважковаговика. За словами Усика, його суперник провів доволі брудний бій. На що Чісора відповів, що у суперважкому дивізіоні потрібно битися, а не боксувати.
 
Утім, як і раніше, Олександр продовжує брати гору над опонентами за рахунок кількості, а не якості ударів. Окремі експерти наголошують, що його ударам усе ще не вистачає міці.
 
Однак цей факт не зупиняє Усика, і після перемоги над Чісорою він знову нагадав чемпіону світу за версією WBO Ентоні Джошуа, що є обов’язковим претендентом на пояс цієї організації. Водночас британський промоутер Едді Хірн, який веде справи як Джошуа, так і Усика, наголошує, що зустріч його підопічних можлива за умови, коли йому не вдасться домовитися про об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона між Джошуа та Фьюрі.