Новий хокейний сезон в УХЛ розпочинають вісім команд: три із них дебютують

27.10.2020
Новий хокейний сезон в УХЛ розпочинають вісім команд: три із них дебютують

Програвши «Кременчуку» у фіналі попереднього чемпіонату, «Донбас» переграв чемпіонів у першому побаченні нового сезону. (Фото з сайта uhl.ua.)

Майже на місяць затримався старт нового хокейного сезону в Україні. Сумнозвісний вірус з короною сплутав організаторам української хокейної ліги всі карти, змусивши їх відступити від попередніх календарних планів-розрахунків на ювілейний, п’ятий за ліком, турнір, що проводиться під егідою цієї організації. 
 
Перш за все УХЛ довелося відмовитися від матчу-відкриття національного чемпіонату, в якому мали зіграти фіналісти попереднього розіграшу. Влаштувавши запеклий хокейний марафон у битві за національне «золото», «Кременчук» та «Донбас» мусили отримати бодай якийсь відпочинок між старим та новим сезоном. Відтак відкривати черговий сезон, який, до слова, розпочався через день після завершення попереднього, довірили новачкам УХЛ — «Маріуполю» та «Соколу».
 
Якщо для столичних «соколів» це був перший після шестирічної перерви поєдинок, то «маріупольці» роблять лише перші свої кроки на великому льоду. Запрошення на тренерський місток маріупольського клубу досвідченого наставника Олександра Сеуканда вочевидь покликане пом’якшити непростий процес становлення молодої команди.
 
У домашньому матчі проти «Сокола», кольори котрого, до слова, в нинішньому чемпіонаті захищатимуть юні вихованці однойменної хокейної школи, «Маріуполь» щосили прагнув досягти позитивного результату, однак свій перший офіційний поєдинок в рідних стінах програв. Утім Олександр Сеуканд позитивно дивиться в перспективу, наголошуючи на тому, що до «Маріуполя» він прийшов задля історичних звершень.
 
Думається, того ж прагнутимуть і в іншому клубі з Донбасу, котрий у нинішньому сезоні розпочинає свій великий льодовий похід. Виведення на хокейну орбіту «Краматорська» взагалі проходить в екстреному форматі. Лише у вересні, коли стало зрозуміло, що харківське «Динамо» не зможе заповнити восьму клубну вакансію в новому сезоні, в Краматорську розпочали активну підготовку до старту команди в національній першості. Відтак свій дебютний поєдинок в УХЛ краматорські хокеїсти проведуть лише 5 листопада — на льоду новоспеченого чемпіона країни.
 
Тим часом «Кременчук» уже розпочав новий похід за золотими нагородами. У поєдинку, що за попереднім планом мав відкрити сезон, кременчужани приймали свого візаві по нещодавній фінальній серії. Підігріті бажанням реваншуватися за чемпіонське фіаско, хокеїсти «Донбасу» завдали команді Олександра Савицького мінімальної поразки. За що в підсумку, отримали від представників УХЛ новий для вітчизняного хокею трофей — «Кубок відкриття».
 
Зазначимо, що в новому сезоні змагання проходитимуть за видозміненим у плані нарахування очок регламентом. Так, за будь-яку перемогу команди отримуватимуть по два очки. Поразка ж в овертаймі чи за булітами оцінюватиметься одним балом. Таким чином організатори прагнуть загострити боротьбу між командами в регулярному чемпіонаті, в якому загалом гратимуть вісім колективів. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 1-й тур. «Маріуполь» — «Сокіл» — 1:2 ,»Дніпро» — «Білий Барс» — 4:3, «Кременчук» — «Донбас» — 2:3. Матч «Краматорськ» — «Крижані вовки» відбудеться пізніше.