Чемпіонська битва: «Кременчук» та «Донбас» довели справу до вирішального сьомого матчу.

21.10.2020
Чемпіонська битва: «Кременчук» та «Донбас» довели справу до вирішального сьомого матчу.

«Кременчук» та «Донбас» довели справу в чемпіонській гонці до вирішального, сьомого, матчу. (Фото з сайта xsport.ua.)

Дивлячись на цікаву закономірність, котра спостерігалася в шести поєдинках фінальної серії хокейного чемпіонату країни між «Кременчуком» та «Донбасом», коли суперники здобували перемоги лише в гостьових поєдинках, можна було припустити, що переможцем сьо­мого, вирішального, поєдинку має стати команда, що гратиме його в гостях.
 
За підсумками регулярного сезону, статус «сіяної» з найвищим номером у «плей-оф» команди дістався «Кременчуку».
 
Однак, з огляду на дивовижну тенденцію у «золотій» серії, домашній майданчик ще жодного разу не допоміг підопічним Олександра Савицького переграти «Донбас».
 
«Три поразки вдома, але це нічого не значить. Розберемо свої помилки, дамо супернику бій і нарешті візьмемо своє чемпіонство», — напередодні сьомого матчу заявляв захисник «Кременчука» Олександр Боєвих.
 
Зрозуміло, що в таборі донецького клубу, котрий проводив чемпіонат у статусі переможця попереднього розіграшу, перед вирішальним двобоєм панувала абсолютно протилежна думка.
 
Гравець «червоно-чорних» Андрій Григор’єв наголошував: «Донбас» — це чемпіонські традиції, для нас виграти золоті нагороди — це справа престижу».
 
Нагадаємо, що донецький клуб — шестиразовий чемпіон України, тоді як «Кременчук» — ще жодного разу не піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу. При цьому за свою історію представники Полтавщини програли вже чотири фінальні серії.
 
Цікаво, що в «золотих» серіях українського хокею раніше жодного разу справа не доходила до сьомого матчу.
 
Сам же поєдинок на кременчуцькій ковзанці «Айсберг», що завершився у вівторок уже після здачі цього номера до друку, мусив проходити без глядачів.
 
Починаючи з 19 жовтня, після того як Кременчук потрапив до помаранчевої коронавірусної зони, в місті почали діяти додаткові протиепідемічні обмеження, з огляду на які спортивним уболівальникам більше не дозволялося відвідувати спортивні заходи.
 
Здавалося б, серйозний удар по команді господарів. Утім, з огляду на те, що на очах своїх уболівальників «Кременчуку» ніяк не вдавалося здолати у фінальній серії «Донбас», позбавлення команди Олександра Савицького глядацької підтримки, навпаки, могло піти їй на користь. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Фінальна серія до чотирьох перемог. «Донбас» — «Кременчук» — 1:2, 3:2. Рахунок у серії — 3:3.