«Слава Героям!»: Сестри Тельнюк вшановували захисників піснями на слова Василя Стуса і Сергія Жадана

16.10.2020
«Слава Героям!»: Сестри Тельнюк вшановували захисників піснями на слова Василя Стуса і Сергія Жадана

Сестри Тельнюк. (Фото Анастасії МАЙОРОВОЇ.)

У Київський опері відбувся незвичайний концерт «Слава Героям!», приурочений до Дня захисника України.
 
У програмі прозвучали пісні у виконанні народних артисток України, сестер Галі та Лесі Тельнюк, у супроводi симфонічного оркестру та хору театру. 
 
Дуже символічним було рішення включити в програму виконання творів таких знакових поетів, як Тарас Шевченко, Василь Стус, Богдан-Ігор Антонич, Оксана Забужко та Сергій  Жадан.
 
Співачки вважають, що їхні слова доносять сенс необхідності боротьби кожного за себе, своїх близьких, свою країну. 
 
І тільки-но пролунав третій дзвоник, у залі почалася справжня магія. Голос дуету сестер здатен зачарувати кожного слухача. Такий незвичний синтез поезії та співу в поєднанні з жіночою енергією приковує увагу глядачів до сцени. А час, без перебільшення, зупиняється...
 
Диригенти Віктор Плоскіна та Ділявер Осман також створювали відповідний настрій концерту своєю експресивністю.  
 
Кожну композицію співачки починали з короткої перед­мови, що допомагало слухачам максимально зрозуміти й  відчути саме ті емоції, що прагнули нам передати виконавиці.  
 
Від початку до кінця концерт пронизував своєю чуттєвістю. Перші ряди в залі посідали здебільшого молоді курсанти, їхня реакція на виконання була особливою. Півтори години концерту вони затамувавши подих спостерігали за дій­ством. Під час виконання окремих композицій, відчувалася шалена напруга, а на очі наверталися сльози. 
 
Концерт «Слава героям!» — це прояв небайдужості, подяка захисникам України. Галина Тельнюк запевняє: «Музика — це місток між миром і небом, вона може робити неймовірні речі!».