Під Одесою затримали банду, яка по всій Україні обчистила банкоматів на 3 мільйони

09.10.2020
Майже рік злочинці з Молдови гастролювали по різних містах нашої країни та зламували сховища вуличних банкоматів, забираючи гроші.
 
У понеділок, 5 жовтня, співробітники Державної прикордонної служби провели спецоперацію та затримали зухвалих зловмисників на Одещині.
 
Оперативники блокували проїзд легкового автомобіля з іноземцями, які мали намір перетнути кордон на півдні України, поблизу населеного пункту Зручне.
 
Бандитів передали співробітникам правоохоронних органів, які по базі даних швидко встановили, що іноземці вже мають не одну судимість за аналогічні злочини.
 
На легковому автомобілі рецидивісти встигли об’їздити та зламати банкомати у таких великих містах, як Одеса, Черкаси, Рівне, Чернігів, Житомир та Полтава.
 
Здобиччю п’ятьох злочинців стало понад 3 мільйони гривень, які дозволяли їм не лише безбідно жити, а й активно вербувати посібників, а також поповнювати арсенал злодійського інструменту.
 
Прикордонники з тривогою відзначають сезонне зростання злочинності в Україні внаслідок активізації кримінальних гастролерів із суміжних держав постсовкового простору — Росії, Білорусі та Молдови.
 
Досить часто зонівські авторитети та злодії у законі свідомо їдуть на територію нашої країни, аби дестабілізувати загальну ситуацію та створити міжнародні злочинні угруповання. Фактично, відбулося відкриття другого бандитсько-кримінального фронту у вигляді п’ятої колони на підтримку вже існуючому.
 
Лише злагоджена робота всіх співробітників прикордонної служби дозволяє захистити суверенітет України від зовнішнього втручання та своєчасно запобігти посяганню на життя й здоров’я наших співвітчизників.