Херсонський «Дніпро» полоскотав нерви «Донбасу» у півфіналі чемпіонату України

07.10.2020
Херсонський «Дніпро» полоскотав нерви «Донбасу» у півфіналі чемпіонату України

Херсонський «Дніпро» влаштував непросте випробування «Донбасу» в півфінальній серії ЧУ. (Фото з сайта uhl.ua.)

На фініші регулярного чемпіонату в сезоні 2019/2020 років, котрий завершився ще взимку, першу та другу команду — «Кременчук» та «Донбас» відповідно — розділило лише одне очко.
 
Підтверджуючи свій високий статус, обидва колективи впевнено дісталися й фінальної серії ЧУ, старт котрої призначено на 7 жовтня.
 
Тривалий проміжок часу — а між «регуляркою» та вирішальною фазою «плей-оф» минуло більше половини року — не надто вплинув на розстановку сил у вітчизняному хокеї. Як і належить переможцю регулярного сезону, «Кременчук» на одному диханні подолав півфінальний етап.
 
«Білий барс», який опонував команді Олександра Савицького, не спромігся здобути в півфінальній серії жодної перемоги.
 
Натомість хокеїсти «Дніпра», котрі на третьому місці завершили регулярний чемпіонат, у півфіналі змогли полоскотати нерви чинному чемпіону країни.
 
У дуелі до чотирьох перемог команда Дмитра Підгурського двічі святкувала успіх, спочатку повівши у серії, а потім вирівнявши в ній рахунок — 2:2. Цікаво, що три з чотирьох перших поєдинків серії суперники завершували в овертаймах.
 
Проте на більше сил у херсонського колективу не вистачило. У вирішальний момент цього гарячого протистояння дався взнаки досвід чемпіона. Особливо показовим став шостий і останній матч серії, в якому, виступаючи в ролі гостей, «Донбас» здобув показову перемогу — 3:1.
 
Закинувши дві шайби в першому періоді, в наступній двадцятихвилинці підопічні Сергія Вітера дозволили супернику скоротити відставання, однак у заключній частині матчу на льоду знову домінували гості.
 
«Потрібно було одразу дотиснути суперника. Однак нам чогось не вистачило. Потім усе перевернулося, пішли незрозумілі вилучення. Ну а так — коментар простий: зробили половину справи — рухаємося далі!» —  так прокоментував вихід «Донбасу» до фіналу Сергій Вітер.
 
Зрозуміло, що для донецького клубу, котрий є шестиразовим чемпіоном України, вдало завершеним турнірний шлях вважатиметься лише у разі здобуття золотих нагород.
 
Форвард «Донбасу» Віталій Лялька наголошує, що для команди вкрай важливо зберегти в себе чемпіонський титул. Водночас для «Кременчука», котрий уже вчетверте гратиме у фіналі чемпіонату, це буде ще одна нагода виграти історичне чемпіонство.