У Києві до 2025 року планують побудувати аеродром для безпілотників

06.10.2020
У наш час науково-технічного прогресу життя вимагає швидких інноваційних вирішень проблемних питань.
 
Наразі йдеться про безпілотні літальні апарати, яких і в світі, і в нашій державі вже хоч греблю гати (нині в Україні налічується понад 50 тисяч БПЛА різних типів та відсутні спеціалізовані місця для їх використання).
 
Аби дати цивілізований прихисток цим «розумним пташкам», у столиці України за п’ять років мають намір побудувати для них аеродром.
 
Як заявив керівник Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк, «у нас є проєкт Quadroport, який ми хочемо побудувати в Києві, — це буде перший аеропорт для дронів, де можна буде тестувати будь-які типи БПЛА».
 
За його словами, ринок дронів активно розвивається: до кінця поточного року він досягне приблизно 500 мільйонів гривень, а в 2021 р. очікується понад мільярд гривень.
 
«Поки що бізнес-складова там невелика, але ми дивимося на розвиток і розуміємо, що це потрібно», — зауважив пан Трояк.
 
Нагадаємо, ще в березні цього року в Оболонському районі Києва в рамках проєкту Громадський бюджет пропонувалося створити перший в Україні аеропорт для безпілотних літальних апаратів.
 
Цей майданчик також хочуть використовувати для проведення міжнародних змагань із дрон-рейсингу і робототехніки. 
 
Згідно з планом, кожен власник БПЛА (радіокеровані літаки, коптери різного призначення) зможе прийти та політати на будь-яку дистанцію на спеціально підготовленій території з дотриманням вимог авіаційних правил i законодавства України. Варто наголосити, що подібних проєктів більше в Україні немає. 
 
Уже у найближчому майбутньому з’являться літаючі платформи для доставки вантажів та людей, що потребуватиме таких спеціальних майданчиків.