У Полтаві відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на Донбасі медика Олега Бокоча

06.10.2020
У Полтаві відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на Донбасі медика Олега Бокоча

Почесна варта – визнання і шана справжньому герою, який рятував життя побратимів

На фасаді будівлі Полтавського базового медичного коледжу відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на Донбасі медика Олега Бокоча.
 
Хлопець закінчив цей навчальний заклад у 2015 році, невдовзі був призваний на строкову службу, але натомість вирішив підписати контракт із ЗСУ. 
 
Олег неодноразово говорив, що після завершення служби мріє продовжити навчання у виші, стати хорошим лікарем. Після чотиримісячного вишколу в навчальному центрі влився до лав 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, був фельдшером 13-го батальйону 2-ї роти.
 
12 травня 2018 року, намагаючись витягти пораненого із зони обстрілу під час відбиття атаки противника у пром­зоні Авдіївки, Олег Бокоч зазнав важкого осколкового поранення голови.
 
Фельдшера доправили до лікарні, але його колегам лишилося лише констатувати смерть... Поховали 23-річного бійця на міському цвинтарі в Кобеляках. Без близької, рідної людини залишилися батьки і брат.
 
Відкриття меморіа­льної дошки на честь загиблого медика — народна ініціатива.
 
«Із проханням увіковічити пам’ять про справжнього патріота України, котрий віддав за неї своє життя, звернулися друг загиблого Владислав Васевич, який разом із ним навчався, а також представники медичного коледжу, оскільки всі знають, що я цим займаюся, — розповів депутат Полтавської міської ради Вадим Ямщиков.
 
— Із коштами на створення меморіальної дошки, як завжди, допомогли благодійники. Як ви знаєте, для мене справа честі увічнити пам’ять хлопців, котрі жили в Полтаві, ходили її вулицями, навчалися тут і поклали голови, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави в нинішній російсько-українській війні. За останні п’ять років ми встановили в обласному центрі майже 20 пам’ятних дощок. На жаль...»
 
На церемонію відкриття прийшли рідні, друзі, побратими загиблого. Усі згадували, якою відважною, відповідальною, чуйною, компанійською, небайдужою до чужого болю людиною був Олег. Відкрили меморіальну дошку мати загиблого, пані Надія, і його брат Роман. Друзі вшанували пам’ять Олега квітами.