Великі шанси: Еліна Світоліна упевнено рухається до перемоги на «Ролан Гарросі»

06.10.2020
Великі шанси: Еліна Світоліна упевнено рухається до перемоги на «Ролан Гарросі»

Фото з сайта www.rolandgarros.com. (Еліна Світоліна упевнено рухається турнірною сіткою на цьогорічному «Ролан Гарросі».)

Після того як на першому тижні цьогорічного «Ролан Гарроса» зі змагальної сітки вилетіли перші дві ракетки жіночого турніру — лідер посіву, румунка Сімона Халеп та визначена під другим номером чешка Кароліна Плішкова, вся увага тенісної спільноти сфокусувалася на власниці третього номеру посіву Еліні Світоліній, котра тепер виглядає головною претенденткою на виграш «Френч оупен».
 
Попри те, що в своєму активі прима українського тенісу має кілька знакових перемог на престижних ґрунтових турнірах, досвід її виступів у Парижі обмежується чвертьфінальною стадією.
 
Нині ж, дивлячись на турнірну сітку жіночого «РГ-2020», можна сказати, що Світоліна має великі шанси виграти свій перший у кар’єрі турнір iз серії «Великого шолома».
 
Як часто буває в таких ситуаціях, головне для рейтинг-фаворита — не перегоріти у найвідповідальніший момент.
 
«Намагаюся контролювати свої думки й не впускати в голову негатив. Усі тенісистки, котрі дісталися чвертьфінальної стадії, своє місце в «топ-вісімці» заслужили своєю грою. Моє ж наступне завдання — вивчити свою суперницю по чвертьфіналу, про яку мені мало що відомо», — наголосила Світоліна.
 
А на стадії 1/4 фіналу «РГ» першу ракетку України чекає «кваліфаєр» з Аргентини Надя Подороска. Цікаво, що теніси­стка з другої сотні WTA, котра до «основи» турніру потрапила через кваліфікацію, має українське коріння: її дідусь та бабуся — емігранти з України.
 
Сама ж Надя каже, що її цьогорічний виступ у Парижі, як сон, а в матчі проти Світоліної обіцяє продемонструвати «свою гру», котра допомогла їй пробитися до «топ-8».
 
Одним з елементів свого успіху Подороска називає відсутність на трибунах «РГ» уболівальників. «Як правило, саме в таких умовах я грала всю свою кар’єру», — наголосила скромна 131-ша ракетка світу з Аргентини.
 
Цікаво, що до чвертьфіналу жіночого «РГ-2020» пробилася ще одна переможниця кваліфікації — Мартіна Тревізан з Італії. А, як свідчить статистика, проходження одразу двох «кваліфаєрок» до 1/4 фіналу «РГ» — подія, якої в Парижі не траплялося з 1978 року.
 
Загалом, у тій частині турнірної сітки, що має стосунок до Еліни Світоліної, окрім українки, не залишилося жодної сіяної тенісистки. Тож участь чи неучасть прими вітчизняного тенісу в головному матчі паризького турніру повністю перебуває в її руках. 
 
Приміром, своїм суперницям у попередніх двох раундах — росіянці Александровій (6:4, 7:5) та француженці Гарсії (6:1, 6:3) — перша ракетка України не дала жодного шансу на успіх.