«Динамо» все-таки пробилось до заключного раунду кваліфікації Ліги чемпіонів

17.09.2020
«Динамо»  все-таки пробилось до заключного раунду кваліфікації Ліги чемпіонів

Продемонструвавши терпіння, динамівці, в підсумку, двічі розписалися у воротах АЗ з Алкмаару. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Поява Мірчи Луческу на тренерському містку київського «Динамо» кардинально змінила атмосферу навколо столичного клубу.
 
 
Для одних прихід іменитого наставника до керма «біло-синіх» породив небезпідставну надію на відродження їхніх великих переможних традицій.
 
 
Інші — так би мовити, спортивні опоненти киян — на власному досвіді вже встигли пересвідчитися, що на внутрішній арені у них народжується серйозний конкурент.
 
При цьому окремо поміж двома таборами стоїть іще одне товариство, члени якого вважають, що Луческу в «Динамо» — не місце.
 
«Якщо хтось думає, що перемоги змінять наше ставлення до ганебного призначення нового тренера, то ми будемо постійно нагадувати: честь і гідність дорожчі за будь-які результати», — динамівські ультрас продовжують виказувати категоричну незгоду з приходом на тренерський місток «біло-синіх» колишнього очільника «Шахтаря». 
 
Як ідеться в останній заяві найактивнішої групи динамівських фанатів, жодні обставини не змусять їх прийняти фігуру Луческу. Водночас під орудою досвідченого румунського наставника перегравши у одноматчевій дуелі АЗ із Нідерландів — 2:0, «Динамо» пробилося до «плей-оф» кваліфікації Ліги чемпіонів.
 
Дехто з палких шанувальників столичного клубу непросту перемогу над нідерландським колективом за ступенем емоційного напруження порівняв з успішним подоланням динамівцями мадридського «Реалу» в чвертьфіналі Суперліги-1998/1999.
 
Загалом, президент «біло-синіх» Ігор Суркіс у віп-ложі НСК «Олімпійського» дуже емоційно відреагував на вихід свого клубу до заключної стадії кваліфікації ЛЧ, де на динамівців, до слова, чекатиме зустріч iз бельгійським «Гентом».
 
Відзначимо, що путівку до еліт-раунду поточної Суперліги український та бельгійський віцечемпіони розіграють 23 та 29 вересня за класичним єврокубковим регламентом.
 
На правах «сіяного» в цій парі колективу боротьбу за вихід до основного етапу турніру підопічні Луческу розпочнуть iз гостьового виїзду до команди Яремчука, Безуса та Пластуна. До речі, завдяки голу першого з них, забитому з пенальті, «Гент» у третьому кваліфайн-раунді ЛЧ переграв віденський «Рапід».
 
Перемогу ж динамівцям над непростим суперником із Алкмаару в другому таймі приніс їхній джокер —  гравець збірної Люксембургу Джерсон Родрігеш. «Думав над тим, аби замінити його в перер­ві матчу, але він попросив не робити заміну. Я йому повірив і не прогадав», — сказав після матчу Луческу.
 
За словами румунського спеціаліста, здобути перемогу над нідерландським колективом, якому, до слова, букмекери давали більше шансів на подолання третього кола кваліфікації, динамівці змогли завдяки своєму терпінню та чіткому виконанню тактичних настанов. «У перерві я сказав хлопцям, що потрібно трішки потерпіти.
 
Суперник піде вперед великими силами, і тоді у нас з’являться зони для контратак. Дякую своїм підопічним за виконання завдання на гру», — очільник «Динамо» розповів, на що акцентував увагу своїх підопічних.
 
Маючи серйозні кадрові проб­леми, у відкритий атакувальний футбол iз непростим опонентом Луческу вирішив не грати. Але на шляху до групового раунду Ліги чемпіонів куди важливішим для «біло-синіх» є результат. Та, звісно, немаленькі призові. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. «Динамо» (Україна) — АЗ (Нідерланди) — 2:0 (Родрігеш, 49; Шапаренко, 86)