На Черкащині запрацює антирейдерський штаб: буде боротися із захопленням земель

16.09.2020
Новопризначений голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук перезапустив роботу обласного оперативного штабу з протидії аграрному рейдерству, який має оперативно реагувати на випадки силового захоплення земель.
 
Як повідомили в Черкаській облдержадміністрації, створений раніше обласний оперативний штаб з протидії аграрному рейдерству з часом став регіональною робочою групою з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.
 
«Назви непогані, але інформації про результати роботи практично немає. А громаді потрібні саме конкретні дії і конкретні результати. Тому наше завдання — перезавантажити структуру так, щоб вона почала ефективно боротися з рейдерством», — пояснює Сергій Сергійчук, який провів засідання антирейдерського штабу з правоохоронцями, представниками обласного управління культури та охорони культурної спадщини, Держгеокадастру.
 
На ньому розглянули звернення заявників, що стосувалися питань незаконного захоплення врожаю та незаконної державної реєстрації припинення права оренди на земельні ділянки.
 
Водночас голова Черкаської ОДА закликав керівників правоохоронних органів активізувати роботу, розібратися в гострих ситуаціях та притягнути до відповідальності людей, які порушили законодавство України. 
 
«Засідання штабу мають бути регулярними. Хочу, щоб на кожній наступній зустрічі ми публічно звітували про результати роботи. Бо порівняно невелика кількість звернень свідчить лише про одне: про такий штаб підприємці або взагалі не знали, або не довіряють діяльності його складу», — наголошує пан Сергійчук. 
 
Він переконаний, що оцінку роботи антирейдерського штабу повинні дати самі представники черкаського бізнесу: «Все будемо оцінювати винятково за справами. Документальні звіти для статистики нікому не потрібні. Лише реальні результати».