На Черкащині юні художники перетворили автобусні зупинки на барвисті арт-об’єкти

16.09.2020
На Черкащині юні художники перетворили автобусні зупинки на барвисті арт-об’єкти

Такі тепер барвисті автобусні зупинки в Червоній Слободі на Черкащині. (Фото з «Фейсбука».)

У селі Червона Слобода Черкаського району за кілька днів учні та викладачі тамтешньої музичної школи, де навчають юних музикантів та художників, перетворили дві автобусні зупинки на унікальні арт-об’єкти. Про це «УМ» повідомили в Черкаській обласній раді.
 
 
За словами Івана Сапсая, директора Червонослобідської дитячої музичної школи, керівництво громади залучило спонсорів, щоб придбати спеціальні фарби, які не бояться дощів і морозів.
 
А ескізи розписів було створено самими викладачами.
 
«Нам знадобилося більше 15 літрів фарби та чотири дні копіткої роботи викладачів класів образотворчого мистецтва нашої школи, яким допомагали їхні вихованці», — розповідає пан Іван.
 
І додає, що люди в громаді дуже вдячні за такий подарунок селу. А цьогорічний набір юних художників помітно збільшився. Такою дієвою рекламою виявилися щойно створені арт-об’єкти.
 
«Складно було малювати у спеку, особливо зупинку біля районної лікарні, оштукатурену «шубою»», — пригадує викладачка школи Світлана Парфьо­нова.
 
Вона каже, що 31 година тяжкої праці під палючим сонцем і ось такий веселий мурал подарували вони з колегою Інною Крижановською та учнями школи жителям села Червона Слобода.
 
«Щасти вам, люди добрі! І хай ваше життя буде барвисте і квітуче, як цей мурал. Бо якщо ти щасливий сам, щастям поділись з іншими», — підсумовує пані Світлана.
 
Наразі червонослобідські художники готують нові ескізи для розписів та проводять попередній огляд автобусних зупинок у Вергунах, ще одному селі цієї громади.