До програми Народного трибуналу:

09.09.2020
На вимогу МВФ, невластиву для фінансової установи, в угоду Світовому банку президент Зеленський підписав смертельний для України закон про обіг сільськогосподарських земель — проти волі народу і в порушення Конституції України, та ще й під час війни, за спинами фронтовиків, які захищають рідну землю, не шкодуючи свого життя. Це злочин проти народу і зрада Батьківщини.
 
Продаж української землі — це продаж України. За скоєння цього злочину з особливо тяжкими для нашого народу наслідками В. Зеленський має бути притягнутий до кримінальної відповідальності без строку давності. Володимире, зупиніться знищувати власну державу, інакше ви залишитесь в історії і для своїх дітей лише президентом-невдахою.
 
Земля — природний ресурс, а не продукт виробництва,тому вона принципово не може і не повинна розглядатися як товар і виставлятися на продаж.
 
У резолюції Конференції ООН 1978 р., де визначено статус землі на міжнародному рівні, вказано на неприпустимість приватизації та продажу цього унікального природного ресурсу.
 
За даними соцопитувань, три чверті нашого народу стоять за заборону продажу землі (про свою обіцянку спілкуватися з народом шляхом проведення референдумів президент уже забув).
 
Ще 2008 р. Степан Хмара зі своїми однодумцями у заяві «Продаж сільгоспземель — злочин проти народу» назвав усе своїми іменами і застеріг: продаж сільгоспземель стане початком національної катастрофи і точкою неповернення, з якої Україна покотиться у прірву. Нинішня влада «слуг народу» ігнорує це застереження і штовхає Україну в безодню.
 
Відкриття в Україні ринку землі — це не внутрішньодержавна торгівельна операція в інтересах наших фермерів, свідомо доведених державою до зубожіння та безгрошів’я, а загроза територіальній цілісності країни.
 
Свого часу приватизація землі призвела до колізії в Конституції України, коли дві її дуже важливі статті ввійшли в конфлікт одна з одною, що несе реальну загрозу втрати територіальної цілісності держави та самому її існуванню.
 
Згідно зі статтею 73 Конституції, зміна території України можлива тільки з дозволу народу на всеукраїнському референдумі, але на приватизовані землі дія цієї статті не поширюється. Тут діє положення ст. 41 про непорушність права приватної власності.
 
Цей принцип є одним з основних прав людини, він верховенствує над конституційними, тим паче над господарськими законами,тому приватизовані землі, тобто територія України, можуть бути безперешкодно продані будь-кому, в тому числі й іноземцям, уже зараз, під час мораторію, та за будь-якого закону про обіг сільськогосподарських земель, навіть якщо в ньому буде прописана повна заборона продажу землі іноземцям.
 
Це підтвердив Європейський суд у Страсбурзі у відповіді на звернення наших селян зі скаргою, що їм не дозволяють продавати їхні приватизовані земельні ділянки під час дії мораторію. 
 
Як наслідок, Україна втретє, після падіння козацької республіки Богдана Хмельницького, може втратити свою державність, а без держави почнеться виродження української нації.
 
 
Володимир ТРУШ
Зміїв, Харківська область