Свіжість для усіх: полтавський водоканал зробив для містян туманоутворювальні арки

09.09.2020
Свіжість для усіх: полтавський водоканал зробив для містян туманоутворювальні арки

Той самий велосипедист, що «приймає душ». (Фото зі сторінки Василя Воротинцева у «Фейсбуці».)

До свого 120-літнього ювілею КП ПОР «Полтававодоканал» зробило несподіваний подарунок полтавцям — туманоутворювальні арки, аби у спеку можна було освіжитися, а отже, почуватися краще.
 
У згаданих конструкціях форсунки перетворюють воду на туман, відтак людина, пройшовши через нього, відчуває прилив свіжості й бадьорості.
 
У різних районах Полтави вже встановлено 18 таких туманоутворювальних арок, а 19-та з’явилася нещодавно й у селищі Крутий Берег, що на північно-східній околиці міста.
 
Як повідомила речниця водопостачального підприємства Ірина Філоненко, установки, про які йдеться, діятимуть доти, поки надворі триматиметься спекотна погода.
 
Коли ж спека спаде, вже не функціонуючі конструкції, як зазначив під час відкриття однієї з арок біля будівлі Свято-Успенського кафедрального собору генеральний директор КП ПОР «Полтававодоканал» Василь Воротинцев, не демонтуватимуть, якщо відповідний дозвіл надасть міська рада, — на них можна буде повісити гірлянди для позитивного зимового настрою.
 
Через те, що арки почали користуватися шаленою популярністю серед містян (полтавці активно викладали в соц­мережі фотознімки біля них), у водоканалівців виникла ідея провести конкурс на таку найоригінальнішу світлину. І коли оголосили про нього, фотознімки просто-таки посипалися! Як виявилося, відібрати найкращі з них було не таким легким завданням. Переглянувши багато світлин, компетентне журі врешті-решт обрало трьох авторів-фіналістів. 
 
«Скажу одразу: зробити це було надзвичайно складно, — зізнається в дописі на своїй сторінці у «Фейсбуці» генеральний директор КП ПОР «Полтававодоканал» Василь Воротинцев.
 
— Скільки разів ми передивлялися кожне фото, годі й полічити. А скільки списів було зламано під час бурхливих суперечок і відстоювання своєї думки кожним членом нашого журі! До обговорення залучив і своїх онуків, аби якомога об’єктивніше оцінити надіслані на конкурс роботи. Усі фотознімки просто чудові, у кожному з них — неповторні емоції й море позитиву».
 
А от обрати переможця члени журі так і не змогли, після чого було вирішено, що його визначать самі користувачі «Фейсбука».
 
«Друзі, ми запускаємо голосування за найоригінальніше фото біля туманоутворювальних арок, — повідомив Василь  Воротинцев  у своєму наступному пості. — Аби проголосувати за те з них, яке вам сподобалося найбільше, у коментарях під ним потрібно поставити «плюс» — тільки в такому разі ваш голос зарахується. Хто з авторів знімків набере найбільше «плюсів», той і переможе».
 
«Планувалося, — додала Ірина Філоненко, — що коли кожна з цих трьох фотографій набере понад тисячу «плюсів», то, окрім переможця, який отримає мобільний телефон, призи одержать і двоє інших фіналістів. Але сталося так, що тисячі «плюсів» не набрало жодне фото, хоч без подарунків фіналісти таки не залишилися». 
 
Голосування тривало до кінця серпня, і от після підбиття підсумків стало відоме ім’я переможця. Ним став Євгеній Марченко — автор знімка, на якому крізь туманоутворювальну арку пролітає велосипедист.  Отримавши, як і було обіцяно, у нагороду мобільний телефон, він матиме змогу робити ще кращі світлини.