Збірна України у Лізі націй зазнала болісного фіаско від титулованих іспанців

08.09.2020
Збірна України у Лізі націй зазнала болісного фіаско від титулованих іспанців

Українські збірники не змогли на рівних зіграти з «Червоною фурією» в Мадриді. (Фото пресслужби УАФ.)

Раніше збірній України нечасто випадало грати з національними командами екстракласу.
 
 
У минулі роки поєдинки з суперниками на кшталт Німеччини, Італії, Іспанії чи Франції виглядали для «синьо-жовтих» як подарунок долі.
 
 
Натомість потрапляння української збірної до елітного дивізіону Ліги націй кардинально змінило ситуацію.
 
 
Шість осінніх поєдинків зі збірними Іспанії, Німеччини та Швейцарії — небачена раніше можливість швидко отримати порцію безцінного практичного досвіду, без якого годі й мріяти про високі звершення.
 
Із перемоги над Швейцарією розпочавши свої виступи в четвертій групі елітного дивізіону ЛН, українські футболісти змусили наставника «Червоної фурії» Луїса Енріке говорити про себе як про колектив, що може створити проблеми збірній Іспанії.
 
Однак на полі стадіону «Альфредо Ді Стефано» в Мадриді підопічні Андрія Шевченка постали безпомічним колективом, який, пропустивши блискавично швидкий м’яч, у підсумку зазнав від іспанців болісного фіаско — 0:4.
 
«Друга гра для нас на такому рівні — ще дуже тяжко. Нам було складно відновитися після гри зі Швейцарією. Відчувалася велика різниця у фізичній підготовці: одні гравці швидше бігали, рухалися, приймали швидко рішення. На жаль, клас нашого чемпіонату і його інтенсивність не дозволяють нам на одному рівні грати два поспіль матчі з потужними суперниками», — Андрій Шевченко назвав основні причини провальної гри проти іспанців.
 
Сам по собі факт проведення матчів ЛН у режимі «через два дні на третій» — серйозне ви­пробування. Коли ж у цьому важкому у фізичному плані календарі на третій день потрібно грати проти суперника найвищого рівня — це завдання підвищеної складності.
 
На матч проти України Луїс Енріке випустив одразу сім нових футболістів, яких не було в «основі» іспанців у нічийному матчі з Німеччиною. Водночас після львівського протистояння зі Швейцарією Андрій Шевченко обмежився міні-ротацією, замінивши гравців лише на трьох позиціях.
 
Як видно з результату, точкові заміни не принесли синьо-жовтій команді жодної користі. Неймовірно погано виглядали підопічні Шевченка в захисті; абсолютно нічого не клеїлося в них і в нападі.
 
«Ми знали, що Іспанія — це команда, яка пресингує завжди. На лінії м’яча в неї постійно перебуває чотири-п’ять гравців. Ми намагалися по-різному виходити з-під тиску. Але Іспанія в цьому плані переграла нас повністю», — зазначив очільник «синьо-жовтих».
 
Тепер, за словами Шевченка, йому належить серйозно попрацювати над помилками. Матч проти Іспанії точно вказав на ключову проблему збірної України, котра, до слова, і в минулому дуже часто давала про себе знати. Тоді, щоправда, подібної інтенсивності у календарі «синьо-жовтих» не було.
 
Натомість наступного місяця на команду Шевченка чекають одразу три гранди — Франція, Іспанія та Німеччина. Що робити і як виглядати в матчах iз такими візаві, наставник збірної України міркуватиме найближчим часом. «Будемо намагатися конкурувати. Є місяць для роздумів — як це робити», — наголосив Шевченко. 
 

ТАБЛО

Ліга націй. Дивізіон «А». Група 4. 1-й тур. Україна — Швейцарія — 2:1 (Ярмоленко, 14; Зінченко, 68 — Сеферович, 41), Німеччина — Іспанія — 1:1. 2-й тур. Швейцарія — Німеччина — 1:1, Іспанія — Україна — 4:0 (Рамос, 3 (пен.), 29; Фаті, 32, Ф. Торрес, 84).
Турнірне становище: Іспанія — 4, Україна — 3, Німеччина — 2, Швейцарія — 1.