Марта Костюк єдиною з українок пробилася до третього кола «Ю-Ес оупен»-2020

04.09.2020
Марта Костюк єдиною з українок пробилася до третього кола «Ю-Ес оупен»-2020

Марта Костюк єдиною з українок пробилася до третього кола «Ю-Ес оупен»-2020. (Фото з сайта www.ukrinform.ua.)

Після проходження одразу чотирьох українських тенісисток до другого раунду «Ю-Ес оупен-2020» десь у глибині душі вітчизняні шанувальники тенісу сподівалися що наші дівчата такою ж чисельною групою просуватимуться турнірним шляхом і надалі.
 
Утім після другого кола в одиночному жіночому розряді Відкритого чемпіонату США залишилася лише одна представниця України.
 
Утриматися на плаву вдалося наймолодшій з українок у Нью-Йорку — 18-річній Марті Костюк, яка в матчі другого раунду здолала посіяну на турнірі під 31-м номером Ана­стасію Севастову з Латвії — 6:3, 7:6 (7:5).
 
Дворазова переможниця юніорських «Гранд слемів» тепер демонструє гідний теніс і на дорослому рівні. У 2018 році в Австралії Марта вже грала у третьому колі «гранд слему». Відтак, подолавши латвійську представницю сіяної когорти на цьогорічному «Ю-Ес оупен», Костюк повторила своє кар’єрне досягнення на дорослому «шоломі».
 
У наступному колі на Костюк (137-ма ракетка планети) чекає ще потужніша представниця елітної групи. Експерша ракетка планети Наомі Осака з Японії у Нью-Йорку має четвертий рейтинговий номер, і при цьому добре пам’ятає, як два роки тому на головній арені Національного тенісного центру США здобула свій перший у кар’єрі «шолом».
 
Вочевидь, у японки є чимало підстав, аби знову тріумфально завершити Відкритий чемпіонат США.
 
Натомість для 18-річної українки, яка у своєму активі має перемогу на юніорському «Ю-Ес оупен» у парі, матч проти іменитої опонентки — нагода голосно заявити про себе тенісному бомонду, адже, за словами Осаки, вона ніколи раніше не чула про тенісистку з прізвищем Костюк.
 
Друга ракетка України Даяна Ястремська вже заробила чимало рейтингових балів для свого реноме. Однак на Відкритому чемпіонаті США 2020 року вболівальники чекали від неї значно більшого, ніж участі в другому раунді турніру.
 
Із великими труднощами подолавши стартовий бар’єр, посіяна в Нью-Йорку під 19-м номером талановита одеситка практично без боротьби програла свій наступний поєдинок на американському «шоломі».
 
І дарма, що її кривдниця — Медісон Бренгл із США — в рейтингу WTA посідає лише 84-ту позицію. У рідних стінах господарка кортів здолала свою візаві з України, як кажуть, в одні ворота — 6:2, 6:3.
 
Іншим українкам суперничати в другому колі «Ю-Ес оупен» випало зі значно потужнішими візаві. Екзаменатори двом нашим Катеринам — Козловій i Бондаренко — дісталися вельми авторитетні.
 
Восьма сіяна, Петра Мартич iз Хорватії, не залишила шансів Бондаренко — 6:3, 6:4. А посіяна під 12-м номером колишня лідерка світового рейтингу, чешка Петра Квітова впевнено обіграла Козлову — 7:6 (7:3), 6:2.
 
І ще однієї невдачі представниці українського жіночого тенісу зазнали в парному турнірі «Ю-Ес оупен». Взявшись після паузи знову грати дуетом, Надія та Людмила Киченок програли свій матч стартового кола американо-бразильському тандему — Хейлі Картер/Луїза Стефані — 4:6, 7:5, 3:6. 
 
При цьому зауважимо, що жоден український тенісист права зіграти на цьогорічному «Ю-Ес оупен» не отримав.