На ремонті дороги у Звенигородському районі Черкащини вкрали більше мільйона гривень

01.09.2020
На ремонті дороги у Звенигородському районі Черкащини вкрали більше мільйона гривень

На Черкащині капітально відремонтована дорога «позеленіла». (Фото надане пресслужбою управління СБУ в Черкаській області.)

На Черкащині, у Звенигородському районі, на відремонтованій дорозі виросла зелень.
 
 
Вона пробилася крізь новенький асфальт і закущилася.
 
 
І тоді з’ясувалося, що дорожнє покриття неякісне, а на ремонті дороги нечисті на руку ділки вкрали більше мільйона гривень.
 
 
Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога, прессекретар управління Служби безпеки України в Черкаській області, СБУ задокументувала мільйонні збитки, завдані бюджету під час капітального ремонту тієї автодороги.
 
«За попередньою версією слідства, у 2019 році держпідприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» оголосило тендер на проведення ремонтних робіт із заміни дорожнього покриття. Ремонту потребувала ділянка протяжністю вісім кілометрів на території Звенигородського району. Переможцем конкурсу на загальну суму 15 мільйонів гривень стала комерційна структура з Київщини», — розповідає пані Катерина.
 
За її словами, оперативники спецслужби встановили, що під час робіт підрядник не виконав умов договору та здійснив часткову заміну асфальту лише на ділянці дороги, яка трохи перевищує шість кілометрів.
 
«Через недотримання технічних стандартів та використання неякісних матеріалів уже через чотири місяці це призвело до руйнації дороги. До актів комерсанти також внесли завідомо неправдиву інформацію про обсяги виконаних робіт, якість використаних матеріалів та завищили їхню вартість. «Зекономлені» кошти підрядник привласнив», — зазначає Катерина Дрога.
 
За висновками будівельно-технічної експертизи, внаслідок зловживань комерсанти завдали черкаському обласному бюджету збитків майже на 1,1 мільйона гривень.
 
У межах кримінального провадження керівнику підрядної організації повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
 
Наразі вирішується питання про обрання махінаторам міри запобіжного заходу.