Ти топтав не лише наш прапор — ти по нашій неньці Україні топтався! Про вчинення Зеленським публiчної наруги

28.08.2020
Ти топтав не лише наш прапор — ти по нашій неньці Україні топтався! Про вчинення Зеленським публiчної наруги

На сторінках «України молодої» Герой України генерал-лейтенант Григорій Омельченко надрукував серію матеріалів про вчинення Зеленським діянь, які мають ознаки державної зради та інших злочинів, і вимагав від офісу генпрокурора порушити кримінальне прова­дження проти Зеленського:
 
 
«І це — не жарти: з приводу порушень Конституції та законів...» («УМ», 28.05.20.);
«Прорвало всю ЗЕ-каналізацію: чи є автентичними записи із кабінету директора ДБР Романа Труби» («УМ», 27.11.19.);
«Україна — держава українців, а не москалів...» («УМ», 14.07.20.); «Володимире, ти не український і не мій президент, іди з Богом...» («УМ», 21.07.20.);
«Володимире, ти проклятий батьком загиблого сержанта Ярослава Журавля» («УМ», 05.08.20.);
«Володимире, Український народ тобі «не опонент», він — твій вирок!» («УМ», 07.08.20.);
«Вирок» кінцевий і оскарженню не підлягає!» Майбутнє «ЯнеЛоха— Зеленського» («УМ»,11.08.20.). 
 
 
Проте генпрокурорша Венедіктова, порушуючи вимоги КПК, не відреагувала на публікації.
 
Тоді Омельченко запропонував українцям обрати через соціальні мережі склад Народного Трибуналу, який би оголосив присуд («вирок») «верховному обвинуваченому» Зеленському, і опублікував його проєкт для обговорення.
 
Ідею про створення трибуналу над Зеленським, винесення йому присуду й усунення його з поста президента України підтримало понад 4 100 000 українців. 
 
 
Аналізуючи обвинувачення, висунуті Українським народом Зеленському, та сукупність досліджених доказів, Трибунал (обраний через соціальні мережі) ухвалив: визнати ВИННИМ «верховного обвинуваченого» Зеленського В.О. у неодноразовому порушенні Конституції і законів України, оскільки в його діях є ознаки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки в бойовій обстановці) КК України і вимагати від судової гілки влади України розглянути у відкритому судовому засіданні кримінальну справу щодо Зеленського і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна. 
 
 
Трибунал також зобов’язав Зеленського принести вибачення перед Українським народом і добровільно подати у відставку з поста президента України.
 
Присуд (вирок) Народного трибуналу і його склад опубліковані «УМ» (19.08.2020: https://umoloda.kyiv.ua/number/3627/180/149208/) і оприлюднені народними депутатами багатьох скликань Григорієм Омельченком і Ярославом Кендзьором на одному з телеканалів.
 
Присуд трибуналу з дня його опублікування підтримало понад 5 300 000 українців.
 
Сьогодні «УМ» друкує текст офіційної заяви генерала Омельченка про вчинення Зеленським публічної наруги над Державним Прапором України в день святкування 29-ї річниці незалежності Української держави на Софійській площі Києва.
 
                                                  Топтали на лише Прапор, топтали неньку Украіну...
                                 
 
Заява направлена генеральному прокурору України Венедіктовій для порушення кримінального провадження проти Зеленського (її копія є в редакції газети). 
 
З А Я В А
 
про вчинення президентом України 
Зеленським В. О. кримінального 
правопорушення, передбаченого 
ч. 1 ст.338 КК України 
(подається в порядку 
ст. 214 КПК України)
 
Відповідно до ст. 20 Конституції України державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державний Прапор України — стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольо­рів.
 
Шанування державних символів України є обов’язком громадян України (ст. 65 Конституції України).
 
12 серпня 2020 року президент України В. Зеленський видав указ №318/2020 «Про відзначення 29-ї річниці Незалежності України», яким доручив Кабінету Міністрів України розробити заходи та забезпечити реалізацію заходів із відзначення 29-ї річниці Незалежності України.
 
На виконання указу президента уряд затвердив план заходів iз відзначення 29-ї річниці Незалежності України, яким, зокрема, передбачив, що центрами проведення заходів у Києві будуть Михайлівська і Софійська площi.
 
24 серпня 2020 року український народ відзначав 29-ту річницю Незалежності України. Під час проведення офіційних урочистих заходів громадянин України Зеленський Володимир Олександрович, який займає пост президента України, вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 338 КК України — публічна наруга над Державним Прапором України за таких обставин.
 
На Софiйській площі був зроблений поміст, укритий покриттям двох кольорів — синім і жовтим, які символізували Державний Прапор України.
 
Під час урочистих заходів президент України В. Зеленський ходив (топтався брудним взуттям) по державному символу України — Державному Прапору України.
 
Ходити по Державному Прапору України змушені були й особи, які брали участь у церемоніальних заходах, а також ті, яким В. Зеленський вручав державні нагороди.
 
Предметом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 338 КК, є державні символи, визначені ст. 20 Конституції України. Об’єктивна сторона цього злочину характеризується лише діями винного — публічною наругою над державними символами України.
 
Під наругою над державними символами слід розуміти виражене в присутності інших осіб зневажливе, цинічне ставлення до них, глумління, збиткування, знущання над ними саме як над символами держави, їх осквернення, паплюження.
 
Публічною наруга над державними символами має вважатись у разі демонстративного її вчинення в присутності сторонніх осіб. При цьому кількість таких осіб для кваліфікації дій за ч. 1 ст.338 КК значення немає.
 
Конкретні прояви наруги над державними символами можуть мати різноманітний вияв: знищення (спалювання, розривання тощо), ходіння, топтання ногами.
 
Злочин, передбачений ст. 338 КК, вважається закінченим iз моменту вчинення дій, які є наругою над державними символами. 
 
Офіційна церемонія святкування транслювалася по телебаченню. Наругу над Державним Прапором України спостерігали мільйони громадян, а також закордонні гості, в тому числі і посли іноземних держав в Україні, які були на гостьовій трибуні. 
 
Ходіння (топтання) президента України В. Зеленського по сцені на Софiйській площі, напнутiй покриттям синього і жовтого кольорів, які символізували Державний Прапор України, викликало хвилю обурення і гніву українців, які вимагають порушення кримінального провадження проти В. Зеленського за публічну наругу над державним символом України і притягнення його до відповідальності.
 
Наруга над державними символами карається штрафом або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до двох років. 
 
5 серпня 2020 року Маньківський районний суд Черкаської області виніс вирок особі, яка, перебуваючи в нетверезому стані, вчинила публічну наругу над Державним Прапором України, що був вивішений біля входу Центральної районної лікарні.
 
Обвинувачений зламав древко, перерізав полотнище Державного Прапора навпіл, після чого одну частину стягу викинув на землю, а іншу — до сміттєвого баку. Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 338 КК, і присудив йому покарання у вигляді штрафу 17 тис. грн.
 
У вересні 2017 року в Кривому Розі 38-річний чоловік, раніше судимий, будучи в нетверезому стані, зірвав Державний Прапор, який висів на балконі багатоквартирного будинку, і кинув його на землю. Суд визнав його винним у нарузі над державним символом.
 
Проте засуджений утік і переховувався від судових органів. У серпні 2019 року він був затриманий, і апеляційний суд Дніпропетровської області визначив йому покарання з урахуванням втечі — 3 роки і 1 місяць позбавлення волі. Засуджений доправлений до місця відбування покарання.
 
Обставини вчинення президентом України В. Зеленським діянь, які мають ознаки злочину, передбаченого ч. 1 с. 338 КК України, є очевидні. 
 
Морально-етична і політична складова вчиненого Зеленським — це не юридичне питання. Зауважу лише, що було б з особою, яка вчинила подібне Зеленському в Ізраїлі — ізраїльські військові її могли б побити або навіть убити на місці вчинення наруги на Прапором Держави Ізраїль. Такий гнів народного покарання в Ізраїлі був не один раз.
 
Переконаний, що створення на Софiйській площі помосту, покритого в синій і жовтий кольори, які символізують Державний Прапор України, було зроблено навмисно з провокативною метою — перевірити, яка буде реакція суспільства на топтання державного символу України.
 
Автором такої ідеї міг бути сам В. Зеленський або він її затвердив.
 
Нагадаю, що В. Зеленський і його «95-й квартал» неодноразово ображали національні почуття і гідність українців, цинічно глузували і насміхалися з України, Голодомору, Томосу (віри), мови, військових, учасників Революції гідності, гасла «Слава Україні»... 
 
Наголошую, що порушення кримінального провадження за фактом наруги над Дер­жавним Прапором України і проведення розслідування не є обмеженням недоторканності президента України.
 
Під час досудового слідства необхідно встановити автора (ініціатора) ідеї встановлення на Софiйській площі помосту у вигляді мапи України, вкритого кольорами Державного Прапора України, якими мотивами він керувався і яку переслідував мету.
 
Чи була погоджена з президентом В. Зеленським ідея кольорів помосту як одного з державних символів України. Чи було це зроблено навмисно, щоб зганьбити Україну на весь світ у День святкування 29-ї річниці Незалежності. 
 
Враховуючи неадекватну, дивну поведінку за час перебування Зеленського на посту президента України (міміка, жести, кривляння, вирази обличчя, очей, раптові зміни настрою, психологічні емоційні збудження, перехід на крик, часту втому, ходіння по державному символу тощо), вважаю за необхідне (як слідчий у минулому) рекомендувати Зеленському пройти медичне обстеження у психолога та психіатра для встановлення осудності й пройти тест на залежність від алкоголю, наркотиків і психотропних речовин. 
 
Міжнародна кваліфікація хвороб містить у собі сукупність хвороб і розладів здоров’я під кодом Zе 73. Розділ Zе 73 передбачає такі захворювання, як: «Акцентуйовані особистісні риси характеру. Поведінкова структура типу «А», яка характеризується непомірною амбіцією, потребою у високих досягненнях, нетерпимістю, некомпетентністю, настирливістю. Стресовий стан. Неадекватні соціальні навички. Конфлікт, пов’язаний із соціальною роллю. Обмеження діяльності, викликані зниженням або втратою праце­здатності. Перевтома. Стан виснаження життєвих сил».
 
За Зеленського проголосувало 73% ви­борців. Збiг чисел? Не думаю. Але це — тема не кримінального провадження.
 
Психопатичні риси характеру в людей на кшталт Зеленського психологи і психіатри підмітили давно. Зеленський перебуває у постійному стані страху. Навіть на зустрічі з Папою Римським у Ватикані Зеленський був у бронежилеті під піджаком і з десятком охоронців. 
 
Встановлення стану здоров’я президента країни, яка перебуває в стані війни, є вкрай важливим, адже він — Верховний головнокомандуючий ЗС. Нагадаю, що В. Зеленський має диплом про вищу юридичну освіту.
 
На підставі викладеного, керуючись ст. 214 КПК України, вимагаю невідкладно, але не пізніше 24 годин після оприлюднення (отримання) заяви про вчинення президентом України В. Зеленським кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 338 КК України, внести відомості про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань, присвоїти номер кримінального провадження та розпочати розслідування.
 
Відмова в реєстрації заяви про кримінальне правопорушення не допускається (ч. 4 ст. 214 КПК). Про дату внесення зазначеної інформації до ЄРДР i номер кримінального провадження повідомте на сайті ОГПУ і письмово мене.
 
25 серпня 2020 року. Г. Омельченко.
 
Від автора. Заява про злочин зобов’язує викладати лише юридично-фактологічні дані, а не емоційні моральні і політичні оцінки. Тим більше мені — юристу і слідчому в минулому.
 
Але як Українець я не можу не відреагувати на те, що витворила ця «ЗЕ!лена гнида» 24 серпня в Києві на Софiйській площі, коли топтала нашу національну Святиню — Державний Прапор України на помості у вигляді мапи України:  
 
«Гнида», ти топтав не лише наш прапор, нашу національну гідність — ти по нашій неньці Україні топтався, «покидьок-інородець»! І прощення тобі не буде! Подібними епітетами на адресу ЗЕленського заповнений інтернет.
 
Кожен українець (який має національну гідність!) може подати до офісу ГПУ аналогічну заяву і вимагати від Венедіктової порушення кримінального провадження проти Зеленського-«ЯнеЛоха» за публічну наругу над Державним Прапором України.
 
Честь маю!