Що сподобалось Луческу: «Динамо» перемогло «Шахтар» у матчі за Суперкубок країни

28.08.2020
Що сподобалось Луческу: «Динамо» перемогло «Шахтар» у матчі за Суперкубок країни

«Динамо» святкує третій забитий м’яч. (Фото з сайта football24.ua.)

Цьогорічний розіграш Суперкубка України видався трохи незвичним.
 
 
На зміну сонячній Одесі прийшов дощовий Київ, інтершум замінив атмосферу переповненої арени, а на грудях Мірчи Луческу виднівся динамівський ромб.
 
 
Рік тому такого не міг уявити жоден український уболівальник.
 
Протистояння «Динамо» з «Шахтарем» обіцяло бути цікавим ще задовго до початку матчу. Інакше не могло бути, коли тренер очолює команду одвічних суперників.
 
Хоч на старті чемпіонату обидві команди здобули впевнені перемоги, але до суперкубкового протистояння підійшли в різних станах: «Динамо» — знекровлене травмами основних гравців, а «Шахтар» зі спогадами про болючі 0:5 від «Інтера» в півфіналі ЛЄ. Як показала гра, пам’ятав про цей матч і керманич київської команди.
 
У цьому матчі «біло-сині» продемонстрували стовідсоткову реалізацію — три удари в площину воріт, і три iз них влучили в ціль.
 
Спочатку Карлос Де Пена головою вколотив м’яч у сітку воріт, потім скандальний Жерсон Родрігеш подвоїв рахунок і в черговий раз продемонстрував, що він кваліфікований гравець.
 
Скориставшись помилкою киян, Жуніор Мораєс відродив інтригу в матчі — 1:2 до перерви. У другому таймі «гірники» заволоділи ініціативою і намагалися зрівняти рахунок, але цього дня фортуна була на стороні столичної команди.
 
Підопічним Каштру не вдалося засмутити оборону киян, натомість засмутили власну — Фран Соль, який вийшов на заміну, забив третій, фінальний, м’яч у цьому матчі.
Після гри емоції й коментарі були різні.
 
«Було три удари у «Динамо», і вони змогли їх реалізувати. У нас же була достатня кількість моментів, але, на жаль, ми не змогли їх реалізувати. Це головна різниця. Незважаючи на те, що у нас було 70 із гаком відсотків володіння м’ячем, якщо немає реалізації, то це нівелюється.
 
Зрозуміло, що футбол не зав­жди справедливий. Нікому не цікаво, грав ти добре або погано, а рахуються голи, які команди забивають і, відповідно, пропускають. Сьогодні ми маємо прийняти цю несправедливість», — прокоментував гру Каштру.
 
Натомість візаві Каштру залишився задоволений діями своїх футболістів.
 
«Я дуже радий, що ми виграли Суперкубок, це нормально, адже кожен професійний футболіст і тренер мріє про це. Також радий, що хлопці виклалися і виграли цей поєдинок попри те, що у нас багато травмованих футболістів. Звісно, це не може не подобатися.
 
Оскільки ми виграли 3:1, значить, виконали завдання на гру на всі 100%. А про те, як хлопці розуміють мої ідеї, запитайте краще у них самих», — сказав Луческу.
 
Не задоволений діями арбітра та грою команди-суперника залишився екскапітан, а нині тренер «Шахтаря» — Даріо Срна.
 
«Задоволений футболом, командою і Містером. Я спілкувався з президентом: він дуже задоволений вчорашньою грою і підтримав команду. Він сказав, що краще програвати, показуючи такий футбол, як у нас, ніж вигравати з таким футболом, який показувало «Динамо». У матчі були дуже серйозні суддівські помилки. Два чистих пенальті і офсайд під питанням у третьому голі у наші ворота».
 
Після таких слів згадується геніальний вислів легендарного Валерія Васильовича Лобановського: «Гра забувається, а результат — залишається». Тут важко не погодитись.
 
Тому «гірники» мають змиритися з поразкою і працювати над помилками, а «біло-сині» повинні продовжувати шукати себе з новим тренером.