Джо Байден офіційно став кандидатом у президенти США від Демократичної партії

21.08.2020
Байден отримав офіційну номінацію Демократичної партії на виборах президента США минулої середи.
 
У другий день конвенції Демократичної партії, 18 серпня, делегати з 50 штатів та семи американських територій обрали Джо Байдена кандидатом у президенти країни.
 
Серед тих, хто його підтримав, колишні лідери США Білл Клінтон та Джиммі Картер. 95-річний Картер не з’явився перед відеокамерами, але на заздалегідь записаному відео запевнив з-за лаштунків, що Байден мав «досвід, характер і пристойність, щоб об’єднати нас і повернути велич Америці», — аргументував він.
 
При голосуванні в другому турі представники штатів могли робити вибір iз двох кандидатур — Джо Байдена і сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса.
 
У процесі віртуального підрахунку Байден отримав мінімально необхідний мінімум 1991 голосів.
 
Рішення було прийнято на загальнонаціональному з’їзді Демократичної партії в Мілуокі, штат Вісконсін, який через епідемію коронавiрусу провів голосування у відеоформаті.
 
«На карту поставлено і долю нашої країни, і долю всього світу, — сказав сенатор Берні Сандерс, підтримавши свого недавнього опонента. — При чинній адміністрації авторитаризм пустив коріння в нашій країні. Я, моя сім’я і багато хто з вас знаємо, як підступно авторитаризм руйнує демократію, порядність і людину». 
 
«Для мене велика честь прийняти кандидатуру Демократичної партії на пост президента США», — написав 77-річний Байден у «Твіттері».
 
Кандидатом у віце-президенти США Байден вибрав сенатора від Каліфорнії і колишнього прокурора штату Камалу Харріс.
 
Вона стала першою в історії країни темношкірою жінкою, яка претендує на посаду другої особи в державі.
 
Президентські вибори в США відбудуться 3 листопада. Від Республіканської партії Байдену протистоятиме чинний президент США Дональд Трамп.
 
У разі перемоги Джо Байден стане найстаршим в історії Сполучених Штатів президентом. Йому на той час виповниться 78 років.