Напередодні Дня Незалежності на українців очікує спекотний температурний рекорд

19.08.2020
Напередодні Дня Незалежності на українців очікує спекотний температурний рекорд

Імідж — ніщо, спрага — усе. (Фото з сайта unian.ua.)

Сильна, але короткочасна спека в усіх регіонах нашої країни зміниться грозами зі шквалистим вітром.
 
 
Цікаво, що, за народною прикметою, 19 серпня можна визначити, якою буде зима цього року й, схоже, що снігопади та хуртовини гарантовані мешканцям Карпат i низки міст на заході України.
 
 
Так, на Яблучний Спас (Преображення Господнє) під удар стихії потраплять мешканці Львова, Рівного, Луцька, Івано-Франківська та Чернівців, їм доведеться діставати парасольки, дощовики та теплий одяг.
 
А ось в інших регіонах України весь цей час пануватиме літня спека: вдень від 30 до 32 градусів вище нуля, а вночі — близько 15-19 градусів тепла.
 
«Пік спекотної погоди настане 20-21 серпня й зачепить в основному мешканців Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, — розповіла синоптик Наталка Діденко. — В українській столиці температура повітря знижуватиметься поступово, велика ймовірність дощів із грозами по всій країні до кінця тижня».
 
Ближче до вихідних на півдні України синоптики прогнозують від 34 до 36 градусів вище нуля, тодi як на заході знову проллються сильні дощі.
 
Спекотно буде й у центральній частині країни: на Київщині, Черкащині та Сумщині — там короткочасні дощі можливі лише ближче до п’ятниці.
 
Рекорд з високої температури поб’є курортна Херсонська область напередодні Дня Незалежності, де на один день, 21 серпня, повітря може прогрітися до 37-38 градусів, після чого стане помітно прохолодніше.
 
Серпень для України видався комфортним за температурними показниками та дозволив аграріям зібрати добрий урожай, а туристам відпочити біля Чорного моря.
 
Спека кілька разів змінювалася рясними дощами, дозволяючи природі дарувати людям пишну зелень, красиві квіти та солодкі плоди.
 
Довгостроковий прогноз погоди для України передбачає м’яку осінь iз невеликою кількістю дощів i досить теплою погодою.
 
На думку керівниці відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяни Адаменко, у вересні з’явиться додаткова можливість з’їздити до моря або позасмагати на річковому пляжі — справжнє похолодання прийде до нашої країни лише з настанням жовтня.
 
Імовірність того, що зима буде дуже холодною, становить менше 10%, адже, згідно зі звітами метеорологічної організації при ООН, погода в усьому світі аж до 2025 року буде найтеплішою за весь час спостережень.