Жителька Корсуня стала чемпіонкою України в метанні диска

19.08.2020
На командному чемпіонаті України серед дорослих i молоді випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Світлана Марусенко стала чемпіонкою нашої країни в метанні диска. Її результат вражає — 41 метр 68 сантиметрів.
 
 
Також Світлана виборола друге місце у штовханні ядра з результатом 14 метрів 31 сантиметр.
 
У Корсунi-Шевченківському, де мешкає спортсменка, Світлану добре знають і пишаються її успіхами. Адже вона чемпіонка України з легкої атлетики, тренер iз легкої атлетики, яка не байдужа до долі рідного міста та його проблем.
 
Не так давно Світлана Марусенко ініціювала створення в Корсуні міських легкоатлетичних доріжок. Про це вона написала у зверненні до голови районної ради Миколи Березового. 
 
Пані Світлана викладає фізичну культуру в місцевому педагогічному коледжі, тож їй, як нікому, відомо, що такі доріжки для міста — річ украй необхідна. 
 
«Проблема в тому, що на базі нашої спортивної школи тренуються спортсмени, які потребують покращення умов, щоб скласти гідну конкуренцію на всеукраїнському та міжнародному рівнях», — розповідає «Україні молодій» пані Світлана.
 
Вона сподівається, що її звернення не залишиться поза увагою районної влади.
 
А ще Світлана Марусенко разом із колегами з Всеукраїнського об’єднання «Черкащани» має традицію турбуватися про проблеми місцевої громади. Зокрема, не так давно вони провідали міські багатодітні родини.
 
«Ми відвідали близько 30 дітей. Було дуже приємно дарувати малюкам солодощі та продукти першої необхідності, бачити в їхніх очах радість», — говорить Світлана.
 
За її словами, серед добрих справ — і візити з гостинцями до вихованців багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру «Надія», Центру дитячої та юнацької творчості, до родин ветеранів Другої світової війни.