У Черкасах відбувся традиційний Міжнародний заплив через Дніпро

18.08.2020
У Черкасах відбувся традиційний Міжнародний заплив через Дніпро

Міжнародний заплив через Дніпро стартував, переможець 10-кілометрової дистанції Дмитро Маляр із Дніпра. (Фото надане відділенням Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.)

У Черкасах відбувся традиційний Міжнародний заплив через Дніпро. 
 
Як повідомили «УМ» у відділенні Національного олімпійського комітету України в Черкаській області, яке долучилося до організації та проведення цього заходу, це був уже 11-й заплив із часу заснування таких «водних» стартів у Шевченковому краю. 
 
«Ці змагання досить схожі на Міжконтинентальний заплив через Босфор: той проводиться уже 32-й раз, збирає учасників з усього світу, його дистанція — 6,5 кілометра. У Черкасах же найвитриваліші змогли здолати відстань, більшу за Босфор, — 10 кілометрів води. На одних і на інших змаганнях учасники перевіряють власну витривалість та силу волі», — наголошують у відділенні НОК у Черкаській області. 
 
Участь у запливі через Дніпро взяли спортсмени з різних куточків України, зокрема, були представлені Харків, Львів, Дніпро, Бровари, Гостомель, Київ, Житомир, Кропивницький, Шпола, Жовті Води, Кривий Ріг, Херсон, Запоріжжя, Луцьк, Вінниця, Святопетрівське. Через карантин цьогоріч не вдалося зібрати лише учасників з інших країн.
 
 
 
Переможцем основної дистанції у 10 кілометрів став Дмитро Маляр із Дніпра. Він першим переплив Дніпро зі значним відривом від суперників — за 2 години 25 хв. Він уже втретє бере участь у запливі, 2018 року також став переможцем, тоді його годинник зафіксував час 2 години 26 хвилин. 
 
«Маємо в планах і в подальшому прославляти Черкащину, адже наш регіон має всі умови, аби збирати такі масштабні спортивні заходи. Наступного року плануємо втілити нові спортивні проєкти», — відзначив головний організатор змагань Олексій Сюткін. 
 
Антон Кардаш із Дніпра першим здолав дистанцію 3 кілометри, Ірина Озерянська стала переможницею серед жінок на цій дистанції.
 
«Усі охочі мали нагоду випробувати свої сили і здійснити заплив. Кожен обирав дистанцію на рівень власної підготовки: 10 км, 5 км, 3 км, естафета 5 км + 5 км, діти долали на воді 800 м», — наголошують у відділенні Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.
 
І додають, що старт основної дистанції на 10 кілометрів відбувався на лівому березі Дніпра, спортсмени перепливали акваторію у найширшому її місці з фінішем на правому березі — в Черкасах. Уся дистанція пролягала уздовж черкаської дамби, найдовшої в Україні. 
 
До речі, заплив на 5 км стартував із Панського — єдиного в Україні поселення на шість будинків, розташованого на дамбі. Заплив на 3 км починався з води, тож плавці дісталися до місця старту кораблем. Учасники естафети долали по 5 км, команди складалися з двох осіб. Наймолодші ж учасники змогли пропливти Дніпром 800 метрів.