88-ма для Хемілтона: після осічки на Гран-прі Іспанії «Мерседес» швидко повернувся до перемог

18.08.2020
88-ма для Хемілтона: після осічки на Гран-прі Іспанії «Мерседес» швидко повернувся до перемог

Швидко розв’язавши проблему з гумою, Льюїс Хемілтон на «Мерседесі» здобув свою 88-му перемогу в кар’єрі. (Фото з сайта sport.24tv.ua.)

Мало-помалу календар цьогорічного сезону у «Формулі-1» з початкових восьми розширився вже до 13 етапів.
 
 
Наразі всі вони мають європейську прописку, але не виключено, що наприкінці року організатори королівських перегонів наважаться-таки на далеке відрядження.
 
 
Поки ж пілоти «Ф-1» провели шостий гоночний «уїк-енд», господарем якого виступила Барселона.
 
Два попередні Гран-прі відбулися на британському автодромі Сильверстоун, де одну з двох гонок сенсаційно виграв гонщик «Ред булла» Макс Ферстаппен.
 
Після цього в таборі домінуючого не один рік «Мерседеса» з’явилася легка паніка. У «срібних стріл» припустили, що й іспанський Гран-прі може залишитися за талановитим лідером «биків», але за умови, якщо у «Мерсі» не розв’яжуть проблему, пов’язану з неймовірно швидким зношенням м’якого комплекту гуми на їхніх болідах під час спекотних «уїк-ендів».
 
Під час іспанського Гран-прі сонце розпікало асфальт до 50 градусів за Цельсієм, і здавалося, що на Хемілтона та Боттаса, як то було під час спарених етапів в Британії, в гонці знову можуть очікувати проблеми з гумою.
 
У кваліфікації розпечений трек складнощів «Мерседесу» взагалі не спричинив. Не виникло їх і під час перегонів — «срібна» команда впевнено контролювала хід гонки, а її пілоти в підсумку посіли перше та третє місця на п’єдесталі.
 
«Наша команда спеціалістів з аеродинаміки машини, інженери, котрі проводять симуляції та працюють на трасі, за тиждень вирішили проблему зі зношенням гуми. Так, асфальт в Каталонії дещо відрізняється від Сильверстоуна, однак умови для гуми там аналогічні. Я пишаюся нашою командою, котра продемонструвала свої сильні сторони», — зазначив керівник «Мерседеса» Тото Вольфф.
 
Завдяки потужним і злагодженим діям своїх помічників перший пілот «Мерседеса» Льюїс Хемілтон на Гран-прі Іспанії відсвяткував свою 88-му перемогу в кар’єрі.
 
При цьому титулований британець 156-й раз піднявся на «формулічний» подіум, випередивши за цим показником легендарного Міхаеля Шумахера.
 
«Неймовірний день! Наша команда спрацювала фантастично. Нам удалося розібратися з причинами тих проблем, які нас спіткали у Великій Британії. Напередодні гонки я довго розмірковував над гоночною стратегією. Зрозумівши поведінку гуми, мені вдалося проїхати на кожному комплекті гуми більше кіл, ніж планувалося. Я не одразу зрозумів, що гонка завершилася, оскільки був готовий їхати ще багато кіл», — прокоментував перебіг «уїк-енду» Хемілтон.
 
Успішне завершення іспанського Гран-прі дозволило Льюїсу знову відірватися від переслідувачів у загальному заліку пілотів.
 
Тепер його перевага над Ферстаппеном, який гонку в Каталонії завершив другим, становить 37 балів (132 проти 95 очок).
 
Третім у табелі про ранги йде другий пілот «Мерседеса» Боттас, на рахунку котрого 89 балів. Натомість у Кубку конструкторів перевага «срібних зірок» над «биками» сягнула 86 пунктів.